Julkalendrar

Min första reaktion i dag var faktiskt att bli lite irriterad på alla julkalendrar som dök upp överallt (förlåt, alltid är man inte entusiastisk för allt, och jag är alltid butter på morgonen). Men sen var det ju så många fina grejer jag hittade så jag glömde bort att vara sur och vill dela med mig av dem jag tänker följa istället:

Mia har en skrivarjulkalender! Det var ju en strålande idé. Första luckan handlar om skrivrutiner. Jag har tyvärr inga… skriver när jag kan, hinner eller har sådan lust att jag sprängs och inte kan stoppa mig själv. Och då bara börjar jag, utan att göra något speciellt först. Men kaffe figurerar nog rätt ofta i mina mönster. En favorit är också anteckningsblock och mysig plats, soffa, fåtölj, veranda eller liggandes på sängen.

Vill man ha något sött, kolla in Karins adventskalender.

Och vill man ha konstnärer så kolla in Sydkustens landskapsförbund och ÅU:s videojulkalender… (den tänker jag följa särskilt noga, hehe).

En kompis på fb tipsade om att Sveriges radio också har en julkalender. Den ska jag försöka få ungarna att lyssna på! Och jättefina illustrationer har den också (av Alexander Jansson)!

Och här är en gullig videojulkalender av Minna Aalto.

Så trots att jag inte riktigt har känt mig så julpeppad, så börjar jag väl långsamt att tas över av den smittsamma julstämningen. Men julstress kan inget eller ingen få mig att känna, någonsin. Som Malin skriver, så fattar jag inte riktigt vem det är som är stressad. Varför stressa? Vem bryr sig om vad andra gör på julen? Man gör som man vill. Och i dag ska jag nog laga risgrynsgröt till lunch. Och njuta lite av att snön gör det ljusare. (Och städa, bluääh. Har prokrastinerat hela förmiddagen, nu är det dags att bege sig in i kaoset och börja röja upp…)

2 thoughts on “Julkalendrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s