Tänk om…

Det sägs ofta att de två orden kan leda en vidare till att fantisera, och skapa fantastik. Tänk om det fanns liv på andra planeter. Tänk om jorden slutade snurra. Tänk om det fanns vampyrer osv.

I dag sa A en sak i bilen, som hon säger ofta: ”Mamma, månen följer efter oss!”. Hon är fascinerad av detta att månen inte rör sig trots att hon rör sig. Så sa jag ett ”Tänk om…”. Och en komplett bilderboksidé föll plötsligt in i min hjärna. Diskuterade idén med A medan vi gick in i dagis och hon fyllde på med lite pikanta detaljer, till exempel tyckte hon att det borde finnas en viss förälskelse med i storyn. Efter att jag fört W till skolan var jag tvungen att på parkeringsplatsen snabbt slita fram anteckningsblocket ur handväskan och skriva upp idén (vilket får mig att tänka på den här videon). Jag har ingen aning om den kan bli en bra bilderbok ännu. Men jag ser den tydligt framför mig. Huvudpersonens namn kom till och med direkt. Och titeln.

Har inte alls planerat att göra bilderböcker. Funderade på det för några år sedan, men fick kritik av en bilderboksredaktör på ett finskt förlag att mina arbetsprover inte hade rätt sorts ”värme”, så tänkte att det inte var min grej, att kanske min stil är för ”vuxen” då. Men nu tänker jag skita i det. Jag får se om idén håller när jag börjar skissa mer på den. Har i varje fall ett färdigt synopsis nu. Så tänk om man skulle ta och göra en bilderbok…

5 thoughts on “Tänk om…

  • Så sant!! Det finns alldeles för få bilderböcker för vuxna… men tror att det jag fick i huvudet var en ganska utpräglad barnboksidé… men häftigast skulle det vara att lyckas göra bilder som tilltalar både barn och vuxna.

   Och månen figurerar ganska ofta i mina idéer har jag märkt… någon slags fixering.

 1. Vill här dela med mej en dikt på temat ”Tänk om”, som jag författade på ettan. Av nån anledning har den fastnat – antagligen krävdes det mycket tankekraft för att skriva den. Minns att jag var rätt så stolt över den.

  ”Tänk om det fanns spöken,
  och göken kunde flyga i röken.
  Tänk om det fanns troll,
  och en liten taggig boll.”

  Lycka till med din bilderboksidé!

 2. Håkade först nu att jag i misstag skrev i egenskap av representant för AiA :), och också gör det den här gången då jag inte ids logga in på nytt.
  H. Pia L-L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s