Jordskuggan, morgongråtet, studielånet

I morse var månen bara en smal avklippt nagel och man såg tydligt jordens mörkgrå skugga. Man såg att månen var ett runt objekt, och att jordens skugga var rund. Tycker sånt är häftigt.

Minstingen var tyvärr på dåligt humör igen. Hon är inte bra på morgonar och när vi skulle iväg började hon gråta och låg på golvet och vägrade (det är då man behöver en buddistisk munks tålamod). Och dessa mörkermorgonar är ännu värre. I dag var ”skorna obekväma” och hon hatade sin vinteroverall och saknade den gamla blå. Den hon har nu är slaskgrå. Varför köpte jag en sådan till att börja med (till storebror, minstingen går igenom alla hans gamla vinteroveraller)? Man vill ju ha färg. Så jag förstår henne.

Men piggade upp mig på jobbet med att betala bort mitt studielån. Fick nämligen perverst mycket skatteåterbäring i år, för att jag hade glömt att byta skattekortsprocent för biinkomst förra året när jag fick betalt för att illustrera läroboken. Men de pengarna kom ju nu. Och de täckte precis det kvarvarande studielånet. Mitt sätt att retas med banken, de förlorar ju några års räntebetalningar. Så det var the sensible thing to do detta. Även om det kändes lite störande. Men lite blev kvar till julklappar ändå.

Och nu har man bara huslånet kvar… så skuldfri är jag ju inte.

Bäst att fortsätta jobba då.

2 thoughts on “Jordskuggan, morgongråtet, studielånet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s