Kolofont 3 år

I dag har Kolofont funnits i tre år! I början vågade jag inte dela inläggen alls, ville bara skriva något och på svenska (hade en engelskspråkig blogg förut). Men nog är det ju trevligare med lite fler läsare än 1-2 per inlägg. Numera är det mellan 20 och 100 läsare här per dag. 20 om jag inte skrivit något på länge, och 100 om jag bloggar lite mer. Men för mig har det aldrig varit en huvudsak att nå många läsare. Jag vill nå rätt läsare så att säga. Och det har jag nog lyckats med! Jag får nästan aldrig konstiga, eller obehagliga kommentarer, och jag har hittat spännande människor via bloggandet. Perfekt. Jag tycker mycket om det här rummet som jag skapat här.

Nu när Bildbindaren är ”där ute” märker jag förstås att fler googlar sig in hit, så välkommen till er! Jag är inte en anonym bloggare, så jag har ganska snäva begränsningar för vad jag skriver här, men det betyder inte att jag fegar inför olika diskussionsämnen, bara att jag inte anser mig ha rätt att skriva om vissa områden. Fokus här ligger nog på vad jag jobbar med, vad jag är intresserad av i kulturen och samhället, men det är ganska sällan jag ger mig in på ”debatt” tyvärr, det kräver så mycket känslomässig energi och tid att formulera sig mer noggrannt.

Jag har bloggat anonymt förut, och det gav helt andra friheter. Men det är något som också går förlorat då. Jag tycker om öppenhet. Jag tror att man kan diskutera det mesta öppet, om man bara gör det med respekt och finkänslighet. Jag tycker mycket om att diskutera politik och religion och andra svåra frågor. Men ärligt talat, så gör jag hellre det face-to-face med folk. Ibland kan jag störa mig på att diskussionskulturen har blivit så skriftlig. Jag skriver ju själv enormt mycket. Jag tycker också om att prata. Nätet och bloggen gör det möjligt för mig att nå fler, och få fina kontakter till människor som jag inte kan träffa fysiskt. Men herregud vad jag saknar att kunna sitta och bara snacka i timmar på ett kafé (är det nätkulturen, arbets- eller familjelivet som tagit bort det? Man har ju inte tid för något löst hängande mer…). Jag är en rätt fysisk person på det sättet, jag vill se och uppleva människor när jag kommunicerar med dem.

Så det är kluvet det här med nätet. Mycket är bra. Och mycket är dåligt.

Nu måste jag sluta reflektera här och fortsätta jobba. Rättar tenter och läser seminarietexter… bråttom!

 

4 thoughts on “Kolofont 3 år

    • Tackar! Jag tror D här hemma fixade firandet (omedvetet) med att ha lagat en mycket god middag med spontant öppnad skumpaflaska till!

      Behövdes efter forskarseminarium…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s