Instagramåret

Såg att Instagram ändrat sitt avtal och i den här artikeln lyfts det mesta fram.

Jag har nog svårt för detta, avtalet innebär att de får använda mina bilder och min profil för reklam. Nej tack. Särskilt eftersom jag tar foton av mina illustrationer också.

Det är synd att det blev så här, gillade att använda Instagram, främst kanske för kontakterna som jag fått där. Men kan ju rekommendera en annan fotodelningstjänst som jag redan använt länge och som jag faktiskt valt att betala för (ingen reklam! fulla rättigheter på egna bilder osv)!

Flickr!

Den finns som app till iPhone och Android, och de har faktiskt också roliga fotofilter i appen. Och på webbsidan kan man organisera sina bilder i roliga och praktiska kategorier. Man kan välja själv om man har full copyright eller t.ex. creative commons licence. Så jag gör lite reklam nu för Flickr så att alla mina fina kontakter ska flytta dit i stället, snälla kom dit, pretty please?

Så det har varit några trevliga instagrammånader (började i mars detta år då appen kom till android), men nu fokuserar jag på mitt Flickr-konto istället. Där heter jag förresten också kolofont.

Update: vill precisera: Flickr är alltså gratis. Om man betalar en årsavgift blir man ”pro” och får mer utrymme och statistik och sånt. Funkar dock utmärkt som gratisversion också!

6 thoughts on “Instagramåret

 1. Åh! Finns flickr som Android-app! Det hade jag helt missat. Tack för tipset! Sen tycker jag också att flickr är en fantastisk tjänst med intressanta sorteringsmöjligheter (även om jag inte använt den så mycket på sistone, men det beror på tidsbrist bara…)

  • Japp det finns app! Nu har jag raderat instagram (och samtidigt backupsparat allt förstås!)… känns inte kul för har haft skoj med kontakter där, men ska bli mer aktiv på flickr istället! Halva det roliga är ju att kommunicera med folk… så hoppas det händer på Flickr istället! Har åtminstone dig där (och två vänner till tror jag, haha).

 2. Jag har använt Flickr jättelänge, men inte kommit igång med den sociala sidan av det. Har appen också, men det har inte blivit av att använda Flickr via telefonen. Nu har jag mest haft den för att lägga bilder på bloggen. Måste kanske aktivera mig där, jag heter Offida på Flickr.

  Annars är jag jättenoga med var jag lägger upp illustrationer, Instagram har jag mer haft som en kul grej. Men där också – vågar jag längre ta bilder på fester om fyllebilder sen plötsligt hamnar i reklam för ngn dejtingsajt?

  • jag tror att bilder snarast kommer att användas inom instagram på samma sätt som facebook gör reklam (den och den personen gillar detta osv), risken att enskilda användares bilder säljs till ngn tredje part är nog liten. Men trots det så är det en principsak tycker jag… för det innebär också att de lämnar öppet för möjligheten…

   Jag ska följa dig på flickr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s