Mörkaste vinter

8290292455_01e33062e5

8290283585_b16815fefb

8290279375_a34f1b3088

Men nu blir det ljusare igen!

Dessa bilder laddade jag nu upp i Flickr. Ska fokusera mitt bildspridande där. Tyvärr så är jag inte så van med att använda den socialt (och det är kanske inte så många andra jag känner heller), men har länge velat bli mer aktiv där. Kanske det var förhastat att sluta instagramma, men samtidigt så tycker jag faktiskt att detta med reklam är en tråkig utveckling. Önskar att jag hade tillräckligt med envishet att hoppa av facebook också, men när man nu har största delen av kontaktnätet där, och stundtals så blir det trevliga utbyten, och man får ju relevant information också. Men när jag nu känner mig så blockerad och introvert på nätet så blir det ju inte mycket interaktioner på fb heller. Igår fick jag för första gången en känsla av saknad efter en tid utan konstant nätnärvaro. Jag var länge sådan att jag sköt upp att ens läsa e-post. Det kunde gå dagar emellan. Men efter 2006 ungefär så ändrades det, för jag började blogga, dels för att etablera illustrerandet mer, och dels för att få publicera ens någon text.

Det kan ju hända att min nättrötthet nu bara är ett symptom på allmän trötthet, behov av vila osv. Dessutom så har jag den där jädrans artikeln att panikskriva.

För att ha något annat än flöden att läsa på mobilen så laddade jag igår ner Kindle-appen. Och började prenumerera på en SF-tidskrift, för att få läsa mer noveller. Men varför upplever jag det egentligen som vettigare att läsa SF-noveller än att läsa Twitter? Jag vet inte. Men det kändes bra i varje fall att få lite koll på detta litterära område som jag länge varit nyfiken på.

Så nu i mörkaste vintern tar jag nätpaus. Vi ska ändå bort över jul och nyår. Och jag har ju den där artikeln att skriva. Suck.

godjul2012

Varför efter 11.1? Jo det är artikeldeadline. Min belöning när jag är klar är att få blogga. Och då kan man förvänta sig en årssammanfattning av 2012. (Kaninen på bilden hittades på Puolalagatan i Åbo igår, så tack du okända julinstallationskonstnär!)

One thought on “Mörkaste vinter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s