Kan inte låta bli

Som ni märker funkar inte mitt bloggförbud före artikeln är klar alls. Istället får jag bara mer lust att blogga. Haha. Jag har fem arbetsdagar (utan barn att ta hand om) nästa vecka. Jag får lov att hetsskriva då. Och försöka slappna av nu när jag ändå inte kan skriva på den när ungarna ännu är lediga. Kanske jag gör något fjuttigt försök att läsa forskningslitteratur när de ser på TV, men problemet med att läsa är att då får jag lust att skriva upp tankar direkt, och när man ändå inte kan försjunka i artikeln känns det svårt att gå omkring och ha huvudet någon annanstans medan man borde vara närvarande förälder. Men det är lite skenheligt att jag säger så, för om jag inte jobbar på artikeln går jag omkring och tänker på böcker/skrivande/illustration istället.

Är nämligen extremt inspirerad just nu (vilket är typiskt, all energi som borde läggas på det svåra arbetet söker sig till lustarbetet istället). Över julhelgen har jag slukat två Kleypas-romaner och en halv av Tessa Dare som jag har på mobilen. Försöker trevande testa att läsa på mobilen via Kindle-appen. Det funkar ju bra, men är inte riktigt van ännu. Mobilen blir så varm, skärmen är liten, och det blir spänt i ögonen. Föredrar nog ännu bokformatet. Men antar att riktiga läsplattor är mer läsvänliga…? Men det här med att ha en bokbutik i mobilen är väldigt trevligt. Billigt är det ju oftast också. Och klassiker är gratis.

Men alltså Kleypas och Dare skriver historisk romance, och jag har insett att jag älskar det. Det finns lite skillnader i stil mellan dem jag läst hittills. Men tror att jag sparar det inlägget till senare. Hittills har jag läst Lisa Kleypas (5 böcker på ett halvt år!), Loretta Chase (1), Mary Balogh (1) och Tessa Dare (är mitt i första Spindle cove-boken) (på engelska) och förstås Simona Ahrnstedt på svenska.

Sen har jag massor av fantasy romance som väntar i hyllan. Men hittills har jag blivit mer gripen av den historiska sorten underligt nog. Kanske det historiska avståndet är tillräckligt för mig, det behövs inte ytterligare en nivå av fantasi, om man kan säga så… De begränsningar som den historiska miljön ger lyckas kanske bättre än när det glider in i fantasy? Eftersom avstånd till vardagen är det jag söker i fantasy, så blir det liksom för mycket med både romans och fantasy och historisk tid, som tredubbla fantasier… men alltså dessa genregränser är ju diffusa. Samtidigt tänker jag mycket på det eftersom nya skrivprojektet är fantasy/SF och romance. Men det som jag grunnar på är just om det finns tillräckligt med begränsningar i den världen, och just nu finns det inte det, det finns fortfarande outforskad mark. Men jag tog ett stort steg åt rätt håll med nanowrimotexten.

Ja, slut på rapporten, borde få ut ungarna och mig själv till stora matbutiken. Nu städar de spontant här bredvid mig, måste ta tillfället i akt och få med dem ut (det kan vara lite svårt annars att aktivera dem).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s