Spel!

Den här veckan har jag varit otroligt sugen på att hitta nya spel. Så har laddat ner lite kul till mobilen (för jag har ju ÄNNU inte heller en PS3… men snart alltså… snart står jag inte ut mer, jag vill ju spela Skyrim och sånt!! Argh. Det var förresten någon som kom hit i dag på sökordet ”argh”, det är nog frekvent förekommande för mig…).

Hittade Zombies, run! för android. Och ska testa det när det inte är glashalt ute och när jag lyckats ladda upp springmusik till mobilen (tydligen funkar inte spelet utan musik??).

Just nu har W tagit över min mobil. Jag köpte Minecraft och tänkte lära mig det, men jag hann inte, och nu har W spelat 10 gånger mer än mig…

Och på bokmässan i Åbo fick jag höra om ett företag i Åbo som gör mobilspel: Tribeflame. De var med i Åbo akademis ”spelhåla” där man fick testa deras testapparatur. Alltså där man mätte hur spelare reagerar när de spelar. Ja, så tänkte att jag måste testa deras mobilspel, och nu har jag laddat ner Labyrinth, och den var riktigt trevlig! Har bara hunnit spela ett par nivåer, men det var lovande!

Dessutom har jag insett att diskussionen om kvinnor och spel är levande på nätet (t.ex. via geek girl-debatten). Har tänkt mycket på det under veckan, särskilt när det kommer till kvinnor i spelbranschen. Det är ju en mansdominerad bransch, men överallt tutas det ut hur man önskar att fler kvinnor skulle söka sig dit. Och tänker också på varför det aldrig slagit mig (förrän under de senaste åren) att jag som illustratör kanske kunde hitta jobb där. Skulle jag ha varit 19 år nu skulle jag ju självklart sökt mig dit (jag har ju ändå spelat en flora av spel sedan barnsben, jag är en gamer, även om jag inte sitter på LAN-partyn eller spenderar 50 timmar i veckan i WoW, tror att just könsaspekten har spelat in i att jag inte har kallat mig det förut, men alltså, jag älskar ju nästan all populärkultur och geekdom). Men det kan ju hända att också för yngre kvinnor så finns det en barriär att komma över för att ta sig in. Hursomhelst. Denna tankemask tog sig in i min hjärna i dag igen när jag skulle skriva artikel, och dessutom insåg jag att det i Åbo ordnas vuxenutbildningar för spelutveckling, så kanske det är nästa karriärmove? För jag förväntar mig inte att pengar ska rulla in för böcker och forskning inom någon snar framtid.

Men nu ska jag spela lite Just dance 4, bara jag lyckas få D att sluta spela sitt tennisspel… haha. OMG.

2 thoughts on “Spel!

  1. Det gick runt en discussion om just kvinnor i spelbranschen i november/december. Googla på hashtagen #1reasonwhy (alltså orsaker varför det finns så få kvinnor i spelbranschen och vilket bemötande de ofta får).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s