Glad!

Alltså jag är oftast ganska glad… men igår och i dag har varit underligt glada dagar. Kan ha att göra med flera saker: a) lämnade in artikelutkastet, b) solen skiner (men det är KALLT usch), c) har börjat på fantasylitteraturkursen, d) har lust att skriva på avhandlingen och jag vet vad SYFTET med den är (har vetat det sedan oktober, då jag omformulerade syfte och problemformulering lite, men har faktiskt inte hunnit fokusera på avhandlingen förrän nu).

Kanske har jag haft någon mild form av kamosdepression ändå… jag vet att jag tänkte i oktober-november att det inte lönar sig att tänka att man ska vara på topp när det gäller prestation och mörkret faller. November räddades av nanowrimo och min första solsemester på tusen år (jag är en övernaturligt gammal varelse serni). Men december har nog inte varit så bra när det gäller mitt humör (den räddades av två Kleypasromaner och alla stunder av gos och skoj med mina underbara barn). Men något liksom släppte igår. Har hittat ny musik att lyssna på när jag jobbar. Har energi. Jepp. Men sånt är ju livet, det går lite upp och ner.

Kan bli ganska melankolisk (och arg!) av mycket som händer i världen (alltså sådana fruktansvärda nyheter som man ser hela tiden), men just nu känns det som om jag kan kanalisera det till något mer konstruktivt än att deppa ihop.

Har en plan för avhandlingen. Ett kapitel ska slipas klart per månad. Då är jag färdig i juni, inför semestern. Och tanken att det blir ljusare ute, och jag skriver mer och mer, och vet vad målet är – sommar och ett färdigt råmanus – känns superbra nu. (Men jag kommer väl att skrika aaarrghh här under våren igen).

Och har mina bubblande bokprojekt. Nanowrimomanuset är del ett i en tredelad historia. Jag vet inte ännu om det är tre skilda böcker, eller kanske tre historier som borde vävas ihop till en bok. Jag har en idé som har vuxit under 2012, det är någon form av paranormal romance (om man nu ska hålla på och genrebestämma sig själv) som hela tiden blir tydligare. Snart är jag kanske redo att göra en synopsis på den. Har en rolig bilderboksidé. Har en mellanåldersidé, som jag tror skulle bli bäst som grafisk roman. Osv. Men så här funkar min hjärna. Olika idéer, vissa med mer skarpare konturer än andra, puttrar på i huvudet. Man hör, ser, läser något, och idéerna blir skarpare, eller ändrar form. Häftigt är det.

Men nu tillbaka till avhandlingen. Lyssnar på bassoradios ljuvliga electromixeftermiddag som livestream.

3 thoughts on “Glad!

  1. Finfint, kläm ihop en trilogi eller tre delar eller vad som helst och skriv doktorsavhandling. Mycket lättare att skriva doktorsavhandling om man skriver lite paranormalt vid sidan om. Lovar. Been there, done that.

    • hehe, I believe you!

      Tror att jag inte kan hjälpa det… det bara funkar så i huvudet på mig. För att relatera till artikeln jag skrev på tidigare i veckan: min habitus tvingade mig (skrev en artikel om konstnärers och forskares identitet, men med begreppet habitus)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s