Novelltävling

Bara som ett tips till alla som skriver science fiction på svenska. Mix förlag har en novelltävling som går ut i mars!

Som tur hade jag en gammal novellidé liggande som har lite rymdvarelser i sig, så ska klämma ur mig den och delta i tävlingen. Fördelen med tävlingar är ju att man bara har att vinna på att vara med. Vinner man inget, har man ändå skrivit något (superbra), och vinner man faktiskt så får man ju ära och berömmelse och pengar (superbra).

Så idag har jag lyckats få ihop en inledning på c. 1000 ord + synopsis på resten. Känns fantastiskt. Men som vanligt: lovar inte att det är en bra novell. Men skrivit har jag i varje fall! Och ju snabbare man får färdigt första versionen desto längre tid har man på sig att redigera.

Faktum är att jag bara har skrivit två urdåliga noveller förut, för många många år sedan. Icke-fantasy/SF. Kanske nyckeln igen är att skriva i den genren man faktiskt gillar bäst…

Vi får se hur det går med den! Är bara så lycklig över att ha skrivit ens NÅGOT.

4 thoughts on “Novelltävling

    • hehe, ursprungligen kommer just dessa varelser från en väldigt tydlig dröm jag hade för några år sedan… så har tagit stämningen och grundidén från drömmen, och nu hittar jag på lite mer lämpliga karaktärer… i drömmen brukar de nämligen antingen vara för diffusa, eller för personliga eller underliga på något vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s