Modet!

Tittade på inslaget med Astrid som protesterar mot den sexistiska bilden i skolan, och blev alldeles rörd. Det är så modigt och fint att hon lyfter fram detta. Tänk så mycket man bara skämtar bort, haha pojkar smygtittar på flickor i toaletten, det är väl ingen big deal. Men som denna oerhört smarta människa säger så är det en liten del av något stort. Synd att jag själv aldrig vågat höja rösten i den åldern. Det fanns massor av skit på högstadiet som jag och många andra mådde dåligt av. Men jag hade inte kunnat formulera vad som var fel, och visste inte ens hur eller till vem man kunde ha fört fram sin protest. Man bara antog att ingen skulle bry sig och att det var bäst att bara hålla ut och försöka ta det med humor. Hoppas det är lättare nu. Viktiga budskap kan spridas snabbt på nätet t.ex. Unga vet kanske mer om sociala maktstrukturer, och har ord för att definiera vad det är som pågår. Eller jag hoppas det i varje fall…

Uppdatering: men nätet är ju förstås också en plats dit mobbning kan sprida sig… och i inslaget blir det ju smärtsamt tydligt att protesten inte alls förstås på skolan, och att den poäng som Astrid vill föra fram faktiskt inte är självklar. Det är minst sagt deprimerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s