Snurrigt kul

Alltså pust, nu är det så många roliga grejer på gång! När jag tänker tillbaka på januari så känns det som om jag klämt in ett års liv bara på en månad. Våren blir rolig och spännande! Jag känner mig motiverad med avhandlingen (även om vissa dagar är mindre effektiva än andra, men tänker inte deppa för det, ibland kommer superdagar då man bara öser ur sig guld). Jag ser fram emot att undervisa i mars-maj (jag tycker på riktigt att det är väldigt roligt att träffa studeranden och få prata om de ämnen jag gillar!). Jag går på en fantastiskt bra kurs i fantasy, och får lära känna nya trevliga människor med samma intressen som jag. Och det dyker upp alla möjliga spännande möjligheter som jag inte ens vet om de kommer att bli av, men ändå – möjligheterna finns! Samtidigt blir man lite snurrig av allt. Orkar jag, borde jag skala bort något? Ska jag söka det här, tacka ja eller nej till det där? Hur ska jag lyckas fokusera på rätt sak vid rätt ögonblick? Ska jag klara allt det som jag vet att ska göras? Ska de häftiga möjligheterna besannas, och hur nervös blir jag då?

Har haft känslorna på ytan i dag. Alla möjliga små trevliga saker gör att jag får tårar i ögonen. Som det där TV-inslaget i förra inlägget. Som när bloggare jag läser är glada och hittar på fina saker. Som när besiktningsmannen tog emot mig en halvtimme tidigare bara för att jag råkade komma i förtid. Som när den saken är fixad (ja, jag är nervös över också sådant, att ringa till främmande personer, hitta fram till nya platser, inte veta vem eller vad som väntar, men jag gjorde det!). Som när bilmekanikern lät snäll i telefon. Som trevliga kommentarer på bloggar, twitter och i fb (jag har lyckats undvika horrorkommentarsfälten i dag tydligen). Som ett intressant erbjudande i e-posten.

Det känns bara som om det bubblar överallt. Och jag vet inte hur det ska gå.

Det är alltså bäst att varva ner lite i kväll (jag vägrar skriva ni-vet-vad-ordet, ni vet freeeedag… myyyyyzzz, ick). Läsa Kalle Anka med sonen. Gosa under täcket med dottern. Skratta! Ta ett glas vin (hjälp, har vi sånt hemma?). Men vad ska vi äta? Hmm..

3 thoughts on “Snurrigt kul

  1. Håller med Maija. Om det går fint, njut. För övrigt tror jag att man ska tacka ja en hel del för att sen kunna tacka nej till grejer. Men man måste förstås utgå ifrån vad man hinner med och att det man säger ja till är sånt som stämmer överens med vad man vill pyssla med.

    • men när man vill pyssla med så extremt många olika saker kan det ibland vara svårt att välja… men jo, jag njuter :) hoppas flytet håller i sig till nästa år när jag inte har ÅA-jobb mer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s