Spelsvullar

Håller på och suger åt mig spel, både på mobilen och iMac. Mobilspel funkar ju bra för man kan dra fram dem lätt och bara spela någon liten minut här och där (eller när man nattar A). På veckoslutet spelade jag Wordfeud för första gången. Scrabble är ett av mina favoritspel, så blev smått besatt av Wordfeud. Sen är det ju bara att spela när man hinner och har lust (och motspelarna gjort sina drag).

På MacGameStore har jag nu laddat ner två indiespel som fått massor av beröm och priser: Limbo och Braid. Har bara hunnit testa Limbo än så länge, och oj vad mörk och snygg den är. Just den typens spel jag drömde om att skulle dyka upp när jag i tiderna tappade mitt spelande lite. Under studietiden hade jag inga pengar och ingen bra dator, eller konsol så då spelade jag inte alls (men om jag inte minns fel var jag på något LAN-party nån gång…). Sen fick jag barn. Men har hela tiden haft en undran om varför det inte fanns mer ”konstnärliga” spel. Nu är möjligheterna helt andra än runt millennieskiftet, och nu finns ju mobiler och paddor osv.

Det dyker upp fler och fler bra indiespel. Men jag bara undrar. Hur definierar man egentligen ”indie” i det här fallet? Att det inte är ett stort spelbolag om gör spelen? Playdead som gjort Limbo har 20 anställda. Det är ju redan ett bolag… så när slutar de vara indie? Eller är det en fråga om stil och uttryck?

Och dessutom har jag beställt Starcraft till Mac också. Tvåan i serien. Den var inte så dyr nu då det snart kommer en trea. Men som jag konstaterade i Twitter för några dagar sedan, så vet jag inte riktigt när jag ska hinna spela den (åldersgräns 16). Fick förslaget att spela tidigt på morgonen. Vi får se hur det blir…

6 thoughts on “Spelsvullar

  1. Nu under studietiden har jag i princip helt och hållet skurit bort alla konsolspel och istället koncentrerat mig på Runescape, som jag spelat sen 2005.. Lite Minecraft och Skyrim måddes jag testa dock, sådär på sidan om. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s