Pausfåglar

peacock

Thailändska pauspåfåglar för att vara mer exakt (den andra är den blå klumpen där på bänken i bakgrunden).

Går på en bloggpaus! Behöver lägga tankeverksamheten på ett par andra saker ett tag. Inte för att jag bloggat särskilt vilt här nu, men ändå. Fokus. Det är så jobbigt att tänka och skriva. Men samtidigt känns det kul just nu. Är inte alls panikstressad. Men vill inte splittra mig så mycket.

Det är avhandlingen. Filar på den. Har en deadline 1.3, så kanske jag återkommer då! Min slutliga deadline för första råversionen är 30.6. Och då ska handledaren få in hela rasket. Så att jag får vila riktigt ordentligt i juli och ta tag i redigeringen på hösten.

Skriver också på novellen lite då och då. Senast för en stund sedan. Gillar vissa saker i den. Extremt missnöjd med andra, mitt pladder och förklarande, det stillösa. Men bara att förstå vad som inte är bra, det känns bra. Bara att kunna tänka och fila på orden, och se att det kan bli lite bättre, lite bättre varje gång man öppnar dokumentet. Det känns bra. Men behöver vända mig inåt. Blir infostressad av alla debatter och ord på nätet. Har massor av åsikter själv, massor att säga. Men vill inte sprida ut mig. Vill lägga min tid på färre saker. Skala bort.

Så ska vi säga att tidigast 1.3 fortsätter jag. Fram till dess: chockblå pausfåglar. Det där blå som de här stackars inspärrade fåglarna har i sin fjäderdräkt, det är nog min favoritfärg. Hm, undrar vad symboliken är att ha inspärrade snygga pausfåglar? Blått är ju eftertankens och klokhetens färg. Kall, behärskad, lugn. Men klar och ljus. Måste inte alls vara någon olycklig färg, tvärtom.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s