Hej mars!

Jag borde inte egentligen få blogga, men har längtat så! *blink blink*

Har ännu lite kvar före jag är ”färdig” med texten som ska skickas vidare i dag. Det är ett kapitel mitt i avhandlingen som ska manglas på ett seminarium om två veckor. Är extremt osäker igen på om jag skrivit något vettigt alls, men samtidigt är jag också nyfiken på att få höra kommentarer från folk med fräscha ögon (för mina är grumliga). Men gillar inte riktigt att jag måste skicka in en så rå och rykande färsk text. Är helt blind för den själv, och känner mig totalt förvirrad.

Har klämt in siffror i tabeller hela veckan, och försöker skriva något vettigt om dem. Lite små korn av något intressant har jag nog sett i siffrorna. Men det känns som om statistik är ett så oprecist instrument. Kan man verkligen säga något utgående från dessa siffror som redan då de skapats liksom gnagt av kanterna av verkligheten och anpassat den i en excel-tabell?

Sen våndas jag också över att inte ännu fått feedbacken för min horrorartikel som jag skickade in i januari. Är verkligen skräckslagen inför kommentarerna, och så kommer de inte i tid… Trodde jag skulle få dem igår, men nej. Och ännu har de inte dykt upp i mailen. Får skräckvisioner av att de tyckte min text var så värdelös att de kastade den och glömde berätta för mig att jag inte får vara med.

Och har någonslags självförtroendedjupdykning denna vecka, troligen på grund av osäkerheten över artikeln och kapitlet.

Men samtidigt är jag underligt ostressad. Har massor att göra i flera veckor framåt. Men allt är vettigt inplanerat och känner att jag har kontroll över det. Oroar mig inte för om jag ska klara att leverera. Vilket är underligt med tanke på osäkerheten. Men det som man lär sig när man lever tillräckligt länge: man kan ha totalt motstridiga känslor och humör samtidigt. Kanske är det vårkänslor.

Hursomhelst. I’m back, och lustbloggar igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s