Små mål

Det här är förstås en självklarhet, men tål att upprepas. Om man ska göra något stort arbete som att t.ex. skriva en bok eller en avhandling: kom ihåg att skapa små delmål och sedan glädjas över att nå dem!

Att ha en deadline, jobba mot den i panik (inte så skoj), och sedan nå den och känna hur man skuttar fram ett litet pinnhål eller trappsteg, det är det enda sättet att skriva som funkar för mig. Jag har allt mer insett att jag gillar att skriva snabbt, ha snabba deadlines och skriva kort. Det funkar inte bra ihop med en bok eller avhandling. Men om man spjälkar upp arbetet i små pyttedelar kan man lura sig själv och få den där lättnaden och tillfredsställelsen som man längtar efter.

Nu är det fredag. Snart hämtar jag ungarna. Sen ska jag simma (hurra har en rutin!!). Och sen får jag vara hemma med familjen ett helt ljuvligt veckoslut. (Och ska bara jobba lite, lite på söndag med fantasykursen, men det är så skoj så det ser jag inte som påfrestande, sen är den slut, snyft.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s