lite mer hoppfullt

Jag sov 11 timmar förra natten, så nu är jag inte tillräckligt trött för att somna tidigt… så jag redigerade färdigt min SF-novell (den första jag skrivit faktiskt! alla tidigare novellförsök har varit… eh, icke-fantastiska, och då har jag bara skrivit färdigt två förut också) och skickade in den (deadline för Mix novelltävling är 15.3 står det på deras fb-sida nu).

Och oavsett om den är bra eller dålig eller har någon chans så känner jag mig mycket gladare. Nu kommer jag ihåg varför jag älskar att skriva. Synd bara att det är roligare att skriva SF och fiktion än akademiska artiklar. Eller synd och synd. I det stora hela, så spelar det kanske ingen roll vilket en människa är bra på. Eller så kommer det kanske visa sig att SF-noveller är det som just jag kan bli bra på. För jag vet alltså inte riktigt om jag är bra på det ännu eller inte.

Nu har jag lust att skriva mer. Har ett par underliga drömmar till på lager som skulle kunna bli bra SF-noveller. Men mer åt skräckhållet är de kanske. Det får dock vänta tills artikeln är redigerad. Se där: en morot.

5 thoughts on “lite mer hoppfullt

 1. Jag filade ikväll en stund på en artikel som jag officiellt var färdig med på fredag. Bra att jag väntade med att lämna in den till tidningen över veckoslutet. Att sova ett par nätter och se på tv-serier gör att ögonen är klarare och sinner ivrigare, jag fick till några skarpare formuleringar.

  Alla jobb har sina tröga stunder, det svåra är att fatta i tid när det blir för mycket tröghet. Jag verkar aldrig lära mig det…

  Jag hoppas du kan vara stolt över det du åstadkommit i alla fall. Av mig skulle ingen någonsin vänta sig vetenskaplig text, har bara en halvfesig gradu bakom mig.

  • Men åtminstone en gradu! Strålande bra :)

   Jo har också sovit i två veckor på novellen, och nu ikväll gjorde jag bara lite slutligt småpet, men mycket blev bättre av att texten fick ligga lite!

   Skulle såååå ha lust att sluta skriva vetenskapligt nu alltså… men detta år ännu kvar, och sen blir det fan ändring på saken. Jag borde ha fattat att sluta med akademia för typ fyra-fem år sedan, det var då det började bli extremt trögt, men när man fått pengar för det så är det svårt att hoppa av. Men nu söker jag inga mer pengar för avhandlingen. Dödlinjen närmar sig…

 2. Hej! Jag har precis börjat på SF-novellen men började fundera på hur lång den ska/ får vara. Kollade instruktionerna på Bonnierförlagens hemsida men det stod inget om antalet sidor eller ord. Hur lång blev din novell? Hoppas, hoppas jag lyckas skriva klart den..

  • De skrev 10000-100000 tecken på fb-sidan, men också att det inte är så noga med dessa gränser. Min blev runt 15000 tecken tror jag… hoppas du hinner med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s