Trettifemte året slutfört

Jahapp! Så slank jag in i medelåldern. Tänkte fira detta med att söka fram lite bilder på mig som ung och färsk. Hittade bland annat dessa:

babyjenny

Första födelsedagen 1978. Min far lär ha tyckt att jag såg ut som Mao.

jennynalle

Andra födelsedagen 1979, troligen hos mina farföräldrar. Känner igen den gröna soffan. Minns just nu precis hur det doftade i deras lägenhet…

jennymålar

Från december 1980, så jag är alltså snart 3 här, och målar koncentrerat! Min mamma har skrivit på baksidan av kortet att jag ”liimar”. Tydligen mitt ord för måla…

Hittade ett kort taget när jag är precis lika gammal som sonen är nu... Och dessutom diggar jag klänningen!

Hittade ett kort taget när jag är precis lika gammal som sonen är nu (från augusti 1985)… Och dessutom diggar jag klänningen! Den där hästen finns kvar i föräldrahemmet, och nu leker mina ungar med den när vi är där.

Sen har jag knappt bilder av mig själv från hela 1980-talet. Men det finns tusentals fotografier på diabild. De är alla prydligt ordnade i lådor hos mina föräldrar, men vi ser nästan aldrig på dem. Någon dag ska jag återta mitt 80-tal och se på dem. På ett sätt är det skönt att inte ha sett så mycket bilder, för då vet jag att de minnen jag har är ”opåverkade” så att säga. Men jag är alldeles för nyfiken för att låta dem vara. Föräldrarna har skaffat en diabildscanner, men än så länge är bara några få bilder scannade. Jag måste nog ta och hjälpa till lite här tror jag…

6 thoughts on “Trettifemte året slutfört

  1. Grattis grattis! Vi har också stora delar av min barndom på dia. Det är ganska roligt de få gånger vi faktiskt tar fram projektorn hos mina föräldrar och tittar på sånt man inte har ett så tydligt minne av. Eller ja, ”minne” som det ju blir med bilder.

    Hoppas din dag har varit ypperlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s