Svart trassel

Jag insåg i dag vad den där svarta tråden ur näsan-drömmen betyder. Berättade om drömmen för en annan person i ett visst sammanhang, och förstod sedan direkt efter vad den sa åt mig. Och  den säger något bra. För nu när tråden är utanför mig så kan jag ju andas bättre! Det intressanta är också vad tråden i sig symboliserar. Den var ju ett rätt äckligt svart trassel. Det kan jag förhålla mig lite nervöst till; lite hemskt att jag ser på tråden på det sättet. Men samtidigt säger drömmen precis det jag tänkt ganska länge. Kanske drömmen har rätt. Tänker inte avslöja vad den hade rätt om här och nu dock. Kanske senare!

Men intressant det här med symbolik och symboliskt tänkande. Häftigt. Har jag förresten sagt att symbolismen är min favoritstil i konsthistorien? Snart är vi där i kursen jag håller just nu.

leon-spilliaert-vertigo

Det här är en målning av Léon Spilliaert (från 1908, kallas Vertigo, men har också läst någonstans att den kallas Den magiska trappan), men den har jag inte med i kursen. Under den senaste tiden har den börjat påminna mig om butoh-dans. Jag kan inte annars något om bildens eller konstnärens bakgrund. Nu tänker jag också på slöjan som flödar från figurens huvud. Som min svarta tråd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s