I dag har jag mest…

… varit irriterad över att inte ha tid att skriva avhandling pga a) undervisade på förmiddagen, b) barnen hemma och sjuka och jag är hemma med dem på eftermiddagen c) jag kan inte klona mig själv och sätta klonen i ett låst rum där hen ska göra klart skiten snabbt och effektivt (av någon anledning anser jag att min klon är en hen).

Men samtidigt har jag faktiskt stulit tid och rumsterat i dokumenten för att ordna upp lite stycken som jag fick feedback för förra veckan, och som måste byta plats i strukturen. Sen insåg jag att jag sparat bort wordfilen till det dokumentet (jag sparar ju allt på två datorer och på dropbox hela tiden och risken finns ibland att man sparar över en nyare version, detta har nu hänt), och hade bara kvar den fräschaste versionen som pdf i min epost, så texten var omöjlig att flytta tillbaka in i moderskeppet (avhandlingen) utan att alla fotnoter och tabeller blev alldeles virriga. Fast sen ska tabellerna ändå uppdateras för ska foga in lite nytt material som jag snart ska skaffa i Hfrs. Så det är liksom ingen idé att slipa på detta före jag varit och materialsamlat.

I dag har jag känslan av att jag jobbar och jobbar men med fel saker och inget går framåt. Men framåt går det nog egentligen, det bara inte känns som framåt. Det känns som för långsamt, och för ofokuserat.

Längtar alltså efter en arbetsdag då jag hinner försjunka i texten och inte bara peta lite här och där i korta sjok. Längtar efter en dag då inte en miljon små saker också måste fixas före jag kommer till försjunkandet och får ha lite flyt. Men jag har blivit bättre på att avhandlingsjobba trots att jag bara har en halvtimme eller timme här och där. Jag har blivit bättre på att byta uppgift och hålla mycket i huvudet på en gång. Men det är också tröttsamt.

Nu måste jag rycka mig från datorn för the children are restless. (och det är jag med, rastlös, otålig och otillräcklig)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s