Förtrollande!

Så jag var på Cirque du Soleils Alegría igår i Åbo. Otroligt fint. Om man gillar den här typens estetik (det gör jag). Mycket av dräktdesignen fick mig att tänka på Moebius, which is nice. Se nu på denna bild (bildkälla, foto av Daniel Desmarais):

sh-alegria12_t607

Älskar röda näsan här! Och hur byxorna formar benen till barock (på långt håll syntes inte draperingen så bra).

Jag tycks dessutom ha lite cirkustema just nu. Läser The Night Circus (långsamt, måste säga att jag är kluven, jag är inte alls förtjust i allt, men så är den ändå oerhört skickligt skiven), och det där manuset jag klämde ur mig i november innehåller teater/cirkus/dans-tematik. Men även om man nu inte är charmad av stilen kan man inte låta bli att imponeras av artisterna. Helt otroligt tajt och jämnt och graciöst. Man tänker bara hur mycket tid det tar att bli så skicklig, hur mycket skador och slitningar och hur mycket stryk deras kroppar får ta. Blev väldigt nyfiken också på att se hur de tränar och hur hela processen kring cirkusen går till. Måste nog rota fram någon dokumentär om dem.

Den här videon kommer närmast det som jag såg igår:

Men vi hade inte den starke mannen som finns med här ovan. Och sångaren var definitivt en annan. Hon som var i Åbo hade mycket starkare röst tycker jag.

Men nu inser jag att jag har en gammal skiss som skulle ha kunnat vara med här!

cirkustyp

Haha, vad lustigt. Det här är en gammal doodle som jag plockade fram nu på våren och färgade på Photoshop. Inget färdigt detta. Men så gillar jag halvfärdigheten i skisser… Måste fundera på detta när jag gör illustrationer till nya skrivprojektet…

3 thoughts on “Förtrollande!

  1. Har också Night Circus på g. Men jag vill inte komma nånstans i den. Känner mig mest uttråkad. Fast jag försöker ge den chans på chans. Du måste berätta sen när du tagit dig igenom om det är värt det.

    • Jo ställvis tråkig! Jag har kommit rätt långt, men sitter liksom och hoppas på ngt mer. Mer kött, mer psykologi… Det är för mycket gottande i beskrivning, och det blir tråkigt, handlingen går för långsamt. Samtidigt fattar jag poängen med det, men jag är för otålig, och tröttnar på miljöerna. Bryr mig inte alls om personernad öden, och det är största problemet… Också intrigen känns för konstruerad… Men alltså, ville verkligen gilla, men nu gillar jag bara scenerna där det bränner till mellan karaktärer… Men också romansen känns tunn, även om vissa scener igen är fina. Men spänningen håller inte… Långt mobilsvar här. Säkert osammanhängande när jag inte ser vad jag skrivit i början :D

  2. Ja precis. Det där med att man inte bryr sig. Och då blir det svårt att läsa. Men om du hittar nåt som gör dig ivrig, säg till. Så jag vet vad jag borde gå igång på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s