På våren ordnade sig våren

I dag kom Kulturfondens stipendiebesked och jag fick ett projektstipendium för att skriva! Jag sökte också 1-årigt arbetsstipendium, men som jag misstänkte hade jag bättre odds på ett kortare projektstipendium. Jag är trots allt nybörjare som författare (och dessutom var det första gången jag sökte av dem för att skriva roman).

Det här innebär (tack vare de två andra projektstipendier som jag fått) att jag kan lägga hela nästa vår på att skriva och illustrera nästa bok. Det känns väldigt skönt att veta att våren 2014 ordnar sig. Nu kan man slappna av en liten stund igen. Fördelen med stipendier är att man har lite större friheter att lägga upp sin egen arbetstid. Man får vara sin egen chef, det känns som att ha mer kontroll över vad man vill med sitt arbete helt enkelt. Nackdelen är sedan att man inte sparar in pensionsavgifter (jag har fått för små stipendier för det), och att om man sedan blir arbetslös får man inte längre någon A-kassa. Men det är förstås en stor ynnest att detta år få vara bland dem som får stipendier. Samtidigt kan man se stipendier som en del av sitt yrkesliv, som en sorts finansiering bland andra. Jag kommer också att frilansa nästa år, både som illustratör och skribent, och då tillåter projektstipendier ett utrymme att planera sin tid så att man kan arbeta balanserat i en hälsosam takt (och inte t.ex. sitta och skriva mellan 21 och 24 på kvällarna).

Men nu ska jag njuta av att detta år ännu kunna sätta min tid på att göra en så bra avhandling som möjligt (som ironiskt nog handlar om just stipendier), och sedan får jag skriva och illustrera fantastik! Dagtid! Som mitt riktiga jobb liksom! Wow, vilken vår* det har varit, och vilken vår det kan bli nästa år. Jag brinner av iver!

Och ett stort tack till alla som tror på mig!

 

*apropå vår sa lilla A med emfas i dag: ”Vet du mamma varför jag varit så arg och irriterad i dag? För att nu är jag så TRÖTT på vintern, KAN det inte bli vår snart?” Så tog jag ut henne och vi tittade på det smältande isslasket utanför vår dörr och hon ville vara klädd i sin vårjacka när vi hämtade storebror. Och magsjukan tycks vara över! Hoppas vi… inte ropa hej osv.

4 thoughts on “På våren ordnade sig våren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s