Trevlig post

Fick senaste numret av branschtidningen Kuvittajat, och de har artiklar både om digital bildproduktion och om concept art till spel! Super! Kuvittajat (tidskriften) har blivit mycket bättre de senaste åren (har varit medlem sedan 2007), och tycker det är strålande att de börjar skriva mer om spelbranschen. Är väldigt nyfiken på hur illustratörer klarar sig där. Om det nu är så att det stämmer att branschen växer med enorm fart i Finland så är det ju väldigt bra för en illustratör som också är gammal rollspelare.

Snyggt omslag också (av Sami Saramäki):

IMG_20130404_175232

Och där under skymtar boken som jag funderar på att börja på nu…

Det kom också en annan trevlig grej på posten:

IMG_20130404_175137

Tro det eller ej, men jag missade totalt att den gick på våren på YLE. Jag har noll koll på TV. Fattar inte vad som hänt… Jag hinner liksom inte se på TV (kan ha att göra med att jag gjort barn, bok och bilder; och surfar mer på nätet också förstås om man jämför med fem år sedan). Och efter att ungarna nattats kl 21-22 så är jag oftast helt slut… Men i dag måste jag bara få se första avsnittet på denna.

Och apropå Game of Thrones, detta var rätt kul.

11 thoughts on “Trevlig post

    • Om jag hinner se färdigt den före slutet av maj så tar jag med den! Men jösses… måste väl hinna se den på knappt 2 månader… fast man vet aldrig var man är mellan tv:en och sömnen och allt det andra (och just nu ropar en 4-åring mammaaa kom och titta här! Varför kommer hon aldrig? Maaammaaaaa… så det kan ju hända att jag inte hinner)

  1. Kuvittaja-tidninen är jättebra, har just hängt flera timmar med den. Men kvaliteten på innehållet är lite varierande. T.ex. fanns där en text som bara rabblade upp vem som varit på ett seminarium om barnböcker, men nästan inget av vad alla de i sig intressanta typerna sagt. Men, artiklarna om digitalt och om speldesigners var faktiskt jätteintressant.

    • Hah jo den där bilderbokstexten var inte så informativ! Det varierar mycket jo, orkar inte alltid läsa allt. Det som fascinerade mig nu var detta med att använda iPad när man färglägger! Minns att du testade det också… synd bara att man inte har en. Tror att nästa pryl jag skaffar ändå är en wacom cintiq…

    • Jo det finns mycket som är minst sagt… tvivelaktigt… och de tråkiga bitarna också (satt och sneglade på twitter samtidigt som jag såg del ett säsong två). Jag har ju alltså inte orkat läsa den femte boken för den var så sjukt långsam i starten. Kom 4-5 kapitel in i den, och visste i det skedet fortfarande inte vart det hela var på väg. Not good. Den stora behållningen i tv-serien för mig är att få en repetition för jag läste böckerna för så länge sedan att jag glömt allt. Kanske jag orkar läsa femman sen när jag sett serien…

  2. Del 19/20 givk igår på tvåan och jag tjuvtittade på ca en minut. Det är så ohyggligt våldsamt… Jag hade mardrömmar i natt. Fast de kan också ha berott på att sonen vaknade 6 gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s