Joffrey

Hu alltså vilka hemskheter som utspelade sig i första avsnittet av GoT säsong 2. Usch (jag har mycket svårt med fiktivt våld mot barn, mycket). Och minns nu hur mycket man avskydde Joffrey i böckerna (jag läste dem för rätt många år sedan, har glömt stora delar av handlingen).

Den här memen har cirkulerat:

Photo-Jul-09-10-34-21-PM

Så Martin bygger i varje fall upp avskyvärda karaktärer på ett mycket effektivt sätt. Det är förresten en sak jag minns från rollspelstiderna: det är rätt skoj att spela onda personer. Också dumma. Det är egentligen oerhört befriande att både vara en ond rollfigur, och att få ogilla fiktiva personer riktigt intensivt (och sen få se hur de får betala). Och om man själv skriver om riktiga rötägg, ja då är det rätt tacksamt att fylla dem med alla de obehagliga drag som man själv upplevt hos andra (eller i sig själv kanske)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s