Skatans dag

Inte en satans dag, utan skatans. Fast för en stund sedan hade jag lust att gnälla på Twitter över mitt splittrade humör. Nätet är för roligt (jamen SE NU HÄR). Jag väntar på att något ska hända. Om det sedan är något skojigt, underhållande, intressant eller bekräftande eller något annat vet jag inte riktigt. (Längtar också efter att gå till akademen och köpa Svulten och läsa!).

Men jag lär mig hela tiden mer om hur jag fungerar. Och i dag har skatan tagit över. Skatan är den delen av mig som har koncentrationssvårigheter och längtar efter att få snacka och träffa folk och roas och bli peppad. Som längtar efter att få dela upplevelser med andra. Och sitter man ensam och jobbar är ju inte steget långt till att söka detta i nätet.

Men det ligger något annat bakom skatans beteende också. Det är en startsträcka. Ett samlande av glittrande juveler. Ett bobyggande. En vila. Att släppa taget på disciplinen en stund. Att vara nyfiken och entusiastisk. Dessa är inte enbart dåliga saker. Jag behöver dem troligen.

Varför jag nu pratar om denna skata (som ju är en symbol för det här humöret jag har ibland) beror på att hen dök upp när jag gjorde en övning i en jobbcoachingssession. Tänkte att jag skulle pröva på det. Det passar väldigt bra just nu när jag liksom vaggar fram i ett evigt vägskäl. Det kommer ett naturligt slut på en del av mitt arbetande liv det här året. Och jag ville få lite klarhet i tankarna om hur jag ska göra. Än så länge har resultatet varit intressant och jag tror att det är bra… ska på en till session inom kort.

Och tror också att det här humöret är riktigt lämpligt just i dag för ska på kurs i Audiovisuellt berättande ikväll och imorgon. Och på söndag ska jag resa till Tammerfors och rita dansare. Det här är praktiska saker. Saker att göra med händer och hela kroppen. Saker som kräver kreativitet och entusiasm. Tror detta är precis vad jag klarar just nu. För jag har ingen lust alls att tänka djupt eller långsamt. Känner mig inte särskilt disciplinerad eller fokuserad alltså. Men nog pigg och nyfiken.

Som skatan:

IMG_20130405_111204

Dags att ta till vara skatans kraft alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s