Söndagsångest

Ja, i dag har jag det. Antar att det är en stor klubb jag gått med i då? Jag behöver semester. Den kommer 1.7. Så en bit kvar. Problemet är dels att jag måste upprätthålla två jobb samtidigt, och dels sådant som jag helst inte skriver öppet. Och jag har skrivsorg (finns ingen tid kvar att ta till skrivandet, och även om jag satt 30 minuter i dag och slipade på en text, så räckte det inte; jag vill sjunka in i texten och världen, vara där hela tiden, men jag kan inte, inte just den här månaden… men i maj blir det lättare).

Annars är det mest spännande som hänt i dag en promenad där A fick ledsenhetsutbrott för hon ville hälsa på två kompisar, men ingen av dem råkade vara hemma. Så hon satte sig på en bänk 50 meter från vårt hus och skrek ”Jag vill inte hem!” i 20 minuter. Kan ju vara en bra sak att hon lär sig att ta besvikelser… hon är inte så bra på det…

Och att ungarna börjat bråka mer (kan det vara att de också behöver semester? Finns ett visst mönster, de brukar bli lite grinigare mot slutet av våren). Och när de leker låter det som om de bråkar. Och de skriker. Så man är på helspänn hela tiden. Och kan inte tänka. Och man får troligen hörselskador. ”Jag vill inte hem!” ekar i min hjärna fortfarande.

Men det är skönt att det har varit vårigt ute i dag.

IMG_20130414_152412

En annan kul grej är att när jag spelar något spel på datorn brukar sonen stå bredvid mig och peppa: ”Bra mamma! Yes! Vad duktig du är!” osv. Det är rätt trevligt faktiskt, haha. I dag spelade vi Zuma (man är en groda som skjuter färggranna kulor som närmar sig ett aztek-liknande dödskallegap).

Jag skulle vilja sitta och spela spel i en vecka helst. Eller läsa mer Lisa Kleypas. Provar på en contemporary romance av henne nu. Intressant… Det som jag avskyr mest med jobbstress är att den gör att man inte kan njuta och vara entusiastisk över sådant man gillar. Man har liksom ingen energi kvar. Men får skala bort saker. Sänka kraven. Inte tänka på jobb när jag gör andra saker, som diskar eller är med ungarna. Måste sluta grubbla och släppa kontrollbehovet.

Tror att lite JustDance på Wii:n nog borde hjälpa!

5 thoughts on “Söndagsångest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s