Bioshock och spelbygge

Laddade ner spelet Bioshock igår… Någon annan som spelat?

Tyckte inledningen verkade lovande så där ur synvinkeln good storytelling (alltså jag hann bara kolla in det så långt att huvudfiguren kom in i staden Rapture), men det är ett mycket våldsamt spel. Skräck, men på ett lustigt alternativhistoriskt sätt. Men jag gillar ”förstapersonskjutare”, nästan min favoritmodell på spel. Tycker också bäst om att spela ensam (eller möjligen med ett barn bredvid mig som hejar på).

Problemet igen är ju att jag inte kan spela Bioshock alls om något barn är i närheten (18-års åldersgräns, befogad)… så risken är att jag aldrig hinner spela igenom, eller åtminstone blir det inte långa spelpass. Men vem har bråttom?

Jag och sonen har förresten länge planerat att vi ska göra ett eget spel tillsammans med Gamemaker. Han har en idé och allt (det ska vara kanonkulor som skjuter på bubblor, han har redan ritat bakgrundsbilden). Men igen så hinner jag inte kolla in programmet tillräckligt för att lära mig det… man jag har en plan att i juli när jag har semester med ungarna ska vi prova att bygga spelet! Är det någon som förresten har tips på andra enkla bygga-spel-program? Vet att det finns en som heter Scratch också (båda finns som gratisprogram). Men Gamemaker verkade mer utvecklat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s