Skön kväll och vardagssnack

Har haft en skön torsdag kväll. Ruggigt väder gör det alltid snäppet mysigare att häcka inomhus.

IMG_20130418_173919

Inomhus fanns en del att ta itu med. Inte en del… massor… Hushållet är ju de facto hela tiden på kaosets brant. Men eftersom jag är sjukt trött på att tänka så var det bara trevligt att göra lite hemarbete…

IMG_20130418_173626

Berget…

Hittade denna T-shirt:

IMG_20130418_175301

D är nämligen just nu och leder Undra-diskussionen på Kåren (i Åbo, ifall någon inte är bekant med staden; kolla på filmerna så ser ni vem jag är gift med förresten…). Här finns videosnuttar från förra omgången (då experter fick svara på frågor, konceptet liknar väl Fråga Lund). Så trots att jag gärna också skulle gå och lyssna på diskussionen så går det ju inte eftersom någon måste vara med ungarna.

Just nu sitter de förresten trollbundna framför Nalle Puh-filmen (den senaste).

Tror att det här blir det vardagligaste inlägget någonsin.

Men tänkte också bara nämna att jag är stolt och lättad över att ha tagit mig i kragen lite när det gäller mat också denna vecka. Har haft väldigt dålig matlagningsinspiration hela våren. Bara. Inte. Orkat. Tänka på mat. Så vi har ätit massor av skräp, i princip. Men nu fick jag nog. Det beror på våren också. Brukar alltid få ett ryck i april, och minska på socker, dåligt fett, stekt mat osv. Och det känns så oerhört skönt att ta lite kontroll igen. Man mår ju genast mycket bättre.

Hörde på radion här om dagen att de flesta människor har mer sötsug på vintern (i mörka delar av världen), och att man ofta går upp i vikt på vintern. Sen tappar man vikten på våren-sommaren. Och så har det varit för mig många år, fast jag har länge haft dåligt samvete för det. Men insåg också för ett tag sedan att det är normalt. Ingen idé att kämpa emot. Men nu känner jag att vikten har gått upp lite för mycket. Så matrenoveringen behövs. Och att se till att öka vardagsmotionen. Är så otroligt trött på att köra bil av och an mellan dagis-skola-jobb. Men skulle jag ta bussen med ungarna skulle det gå 2 timmar extra tid på resor varje dag. Det här ändras när ungarna går i samma skola. Om ett och ett halvt år. Då ska det fanimej vara slut på bilpendlandet. Men redan i juni så kan jag cykla till jobbet. Då är ungarna på semester och bara jag jobbar. Jag har 7,3 km till jobbet, och cyklar jag bara 2-3 gånger i veckan så blir lårmusklerna stenhårda på nolltid! Längtar!

5 thoughts on “Skön kväll och vardagssnack

 1. Låter tröstrikt. Att gå ner i vikt under våren och sommaren. Undrar om den kan stanna kvar där nere sedan? =D
  Här kom det inte så mycket regn idag. Men det blåser desto värre nu och är kaaaaallt. Vadå termometern på plus 7??????

  • tyvärr tror jag att sötsuget griper tag i en någon gång i oktober-november igen ;)

   Jag hoppas bara det blir en lite varmare sommar nu, förra året hade vi bara en enda dag med över +25 om jag minns rätt… lite längre värmebölja måste man få för att klara vintern…

  • Åh, såg något om detta på Twitter nyss! Kan nog vara en väldigt bra grej tror jag! Kanske det inte kan ersätta att t.ex. gå på kurser där man möter andra osv, men det kan säkert vara nyttigt och inspirerande ändå… kanske motiverande för att jobba färdigt på sina texter… Kunde man få feedback där också?

   • Jag såg det seeeeeent i går kväll så jag har inte hunnit läsa igenom allt ännu, men det verkar som att det ska bli nån sorts Forum också. Gissar att man ska få uppgifter at göra och att det på något sätt diskuteras.
    Det hela ska starta 26 april så man har lite tid på sig att läsa artiklar i Litteraturmgasinet och följa dem på Twitter och Facebook,
    OJ! Då måste jag nog bli lite flitigare med att gå in på fejan. Kanske borde skaffa twitter också. Helt klart tycks min blogg få en ännu mer tydlig profil hädanefter. Skirvarmöda! hahahahahahahaha

    Jag har gått en hel del skrivarkurser under de senaste 7 åren framför allt. Kände lite att det var dags gå vidare. Som om det bara var samma människor och samma upplägg. Har varit jättebra, men som sagt: rätt vad det är måse man ta nästa steg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s