Fina saker den här veckan!

Har haft fullt upp, men nu har jag gjort mig av med lite deadlines och jobb (en inskickad text, en annan persons långa text läst och kommenterad, en tentamen fixad och printad, känner mig väldigt effektiv).

Tur att man instagrammar så man minns vad man gjort:

IMG_20130424_163300

Spontanbesök till frissa (ja, ja spegeln är smutsig). Hittade den perfekta nu. Ska hädan efter alltid gå dit (så länge samma frisör finns kvar där). Nu fick håret lite sommarljus! Jag trivs bäst i ljust hår har jag märkt, och frisören sa att det nog är min färg. Skulle ju vara fint om man trivdes bättre med sin riktiga hårfärg… men icke. Drömmer ibland om att färga det riktigt ljust, typ platinablond eller vitt…

IMG_20130424_163526

Fick hem underbara designprodukter av Kajsa Wikman (syko). Ärtorna ska jag ge åt föräldrarna. Själv behåller jag ett stycke skärbräde med ett vackert träd.

IMG_20130424_163745

Jag och A är överens om att det är vår nu (lite regnigt i dag visserligen, men regn är bättre än snö!).

IMG_20130425_141405

Det här är en teckning av Carl-Gustaf Lilius. En finlandssvensk konstnär som levde och verkade i Hangö (hans änka är författaren och illustratören Irmelin Sandman-Lilius, som jag hade äran att få sitta i samma diskussionspanel med på Helsingfors bokmässa i höstas). Det här är en kopia av hans teckning, som emeritusprofessorn i konstvetenskap hängt på dörren i mitt arbetsrum. Igår råkade jag titta lite längre på den. Och till min stora förvåning så handlar ju bilden om frustrationen med att söka stipendier (läs texterna i bilden!). Och jag skriver ju en avhandling om konstnärsstipendier. Det slog mig att den här teckningen skulle vara perfekt som omslagsbild till min avhandling. Och som i ett trollslag blev jag mycket inspirerad och motiverad att jobba med avhandlingen (har varit lite deppig och haft oflyt pga så mycket annat jobb ”i vägen”). Jag måste ju bli klar så jag får ha teckningen som omslagsbild! Skulle kunna bli mycket snyggt, och skojigt… Underligt när man hittar sådana guldkorn plötsligt. Så det gäller att reda ut lite frågor om upphovsrätt (och om någon vill att jag ska ta bort teckningen här så säg till! Även om bilden här rör sig om ett fotografi av en kopia).

Och veckans stora händelse! Skrifva-Mia har kommit ut med sin bok Martrådar! En ny bok är född hurra! Mycket scary omslag (snygg scary, jag gillade särskilt en av flikarna som skiftar i en blodröd nyans).

IMG_20130425_220359

Jag var på släppfesten igår och fick lyssna på intressant mar-snack, sjungande Francks, och trevliga diskussioner med folk som läser och skriver! Hoppas jag blir bjuden på fler släppfester (och har tid att stanna på dem lite längre, var tvungen att kila hem kl 21 redan för att fortsätta med mer jobb… men nu är det gjort och kan slappna av).

IMG_20130425_190116

Det blir inte mycket blogg av mig på veckoslutet heller, för ska fortsätta med kursen i audiovisuellt berättande och slipa färdigt min lilla film. Sen kommer jag troligen att bli tvungen att lata mig i några dagar för det har varit rätt hård takt nu i april. Tur att det är första maj på onsdag, då ska jag stänga av hjärnan helt! På återseende!

2 thoughts on “Fina saker den här veckan!

  1. Åh vilken snygg frisyr! Och vilket kanonbra omslag till avhandlingen, hoppas du kan använda den bilden! Och åh Irmelin S-L! Älskade hennes barnböcker som liten, verkligen. Mina alternativnamn på mina syskonbarn är Irmelin, Rufus och Justus… (inspiration från hennes Maharadjan…-bok). Helgkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s