Bildarkiv

Har varit bildbesatt idag. Köpte ett ex av Advanced Photoshop för att se om det fanns några bra tips där. Jag insåg att jag redan gör en hel del sådant som många andra proffessionella bildskapare gör. T.ex. att ha ett eget bildarkiv. Det är ju dels för att ha ett eget stort lager av bildreferenser som jag tar så mycket foton, av allt, hela tiden. Ser man något, som en snygg textur, eller snygga trädgrenar, eller intressanta moln, så tar jag en bild. Det här bildsamlandet har blivit mycket lättare nu med en ok mobilkamera. Men bäst är det förstås om jag har Canonen med. Det jag borde fixa nu är en bättre ordning på dem. Undrar om man kan tagga i iPhoto… De bilder jag har i Flickr är mycket väl sorterade… Borde ha ngt liknande i datorn också.

Hur som helst, en gammal bild som fascinerade mig idag:

image

Borde ta mer bilder på växter med neutral bakgrund… Skulle vilja göra något fantastiskt med denna. Men vet inte ännu vad…

Och på instagram hände detta:

image

image

Inte mina nya skor utan A:s. Skugghanden är min dock. Underlig bild. Ett snabbt slumpartat foto…

Aah. Vill bara ta mer bilder! Photoshoppa mer! Se på mer bilder! Imorgon tänker jag gå och se Oblivion. Hört att den är snygg (om man lyckas glömma Tomppa). Vill begeistras och förundras!

6 thoughts on “Bildarkiv

 1. Ohh! Vilka härliga bilder. Gillar händerna. Tänk som det kan bli ibland!

  Jag tycker det är hopplöst svårt att få tillräcklig struktur både på såväl foton som skrivfiler. Insåg i eftermiddags när jag letade efter en mininovell, att jag hade urusel ordning bland utkast, skrivövningar och kortnoveller. Tycks ha hur många dubbletter som helst på vissa. Snacka om att man inte behöver ha fritidsproblem.

  Älskar att leka i photoshop och liknande program. Blev helsnurrig på iPhoto som bara automatiskt la in hur som helst från Iphonen. (Tyckte jag åtminstone)
  Vill själv!!! :D

  • tack!

   Ja alltså jag borde nog sortera textfiler också… har iofs allt i mappar, men det finns väldigt mycket versioner av det ena och det andra… ack den digitala människans problem :D

  • Skriva som apa, fniss. Får mig att tänka på det där man brukar säga on tusen apor som skriver på tusen skrivmaskiner… Eeeh fast nu minns jag inte vad man säger om de där aporna…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s