Enastående speltrailer

Alltså huh. Kolla in denna trailer för ett kommande spel inspirerat av bl.a. Portal.

De är bara två personer som jobbar på detta spel (man ba, vah?? Tydligen är de genier…). Ett finsk indie-spelbolag. Det som jag skulle säga lyfter den här trailern är en enkel och avskalad story + mycket välslipad grafik. Jag blir väldigt nyfiken på spelet kan jag säga.

Efter förra veckoslutets filmkurs är jag på något vis fortfarande inne i tankar kring hur man gör en bra kortfilm. Samlar på mig insikter om vad som fungerar. Försöker bygga upp en inre karta för vad som är bra. Den här speltrailern kommer nog att inspirera och lära mig en hel del. Och lustigt nog påminner den också om Mies van der Rohes gamla motto: Less is more. I en filmtrailer lönar det sig nog att tänka så också.

Igår var jag på träff med författare (lite trött idag, var så upp i varv när jag kom hem så jag sov inte värst bra) och böckers längd kom på tal. Gäller Less is more där också? Jag har ju nog plöjt igenom en hel del fantasytegelstenar, och i många fall är ”more” motiverat. Men inte alltid. Avskalat och kärnfullt kan faktiskt vara bättre för dramatiken. Och har också märkt att jag i mitt eget litterära skrivande är mer benägen att göra ”less”. Och just nu är jag väldigt inspirerad av kortfilmsformatet. Kanske min ”less”-läggning är en fördel när det gäller att skriva filmmanus… Kugghjulen i hjärnan snurrar vidare…

7 thoughts on “Enastående speltrailer

 1. Säger som jag sa eller möjligen bara tänkte igår. Det beror nog på det. Har man många karaktärer så har man måga bihandlingar och då blir det en lång berättelse. Och fantasy, ju mer främmande värld, dess fler sidor behövs för att etablera den också. Man kan inte klippa av mitt i heller.

  • Jag håller förstås med! Varje historia har kanske sin egen ultimata längd, och den söker man ju… sen är det också en fråga om stil eller hur? Tänker alltid tillbaka på den där ena boken som jag inte fattade (http://www.goodreads.com/book/show/955170.Divine_Endurance). Den borde kanske ha varit längre. Miljön var helt obegriplig. Likaså karaktärerna… Gillar inte att det blir dunkelt… man får inte klippa bort fel saker eller för mycket…

 2. Egentligen begriper jag inte varför jag så ofta halkar in på fantasy när jag skriver, för jag ser samtidigt mig själv som en typisk ”less”. Kan skriva extremt avskalat. Funderar emellanåt på om min ”grej” egentligen är som novellist.
  Kan man inte kombinera det där egentligen? Fantasy. Noveller. Avskalat.

  • Visst kan det kombineras! Fantasy kan vara så många olika saker också… själv är jag ovan med att skriva noveller (jag har slutfört 3 kanske… och ingen av dem är vidare bra eller publiceringsduglig… men kanske jag kommer framåt så småningom), men gillar att det inte tar så lång tid som hela romaner, heh. Däremot måste ju en novell ändå ha lika mycket av trovärdig värld som en hel roman, och i det korta formatet måste man verkligen lyckas fånga mycket i färre ord…

   • Jag har skrivit massor med noveller. Och ett par av de kortaste och stramaste hör nog till det bästa jag skrivit.
    Men en novell jan ju vara ganska lång. Kriteriet är väl framför allt att man koncentrerar sig på ett händelseförlopp med en eller ett fåtal personer.
    En av de bästa romaner jag läst är Niffeneggers Tidsresenärens hustru. Två personer. Presens. Första person singularis. Berättelseperspektivet varvar mellan de här båda. Handlingen är fantastisk.
    Nästan ett novellperspektiv fast långt.

   • Åh, tänkte alldeles nyss nästan köpa den som ljudbok… nu blev jag ju väldigt motiverad att verkligen göra det!

    Men bra beskrivning av novellen, tack! Jag behöver träna mer på dem.

   • Jag har bara läst den två gånger, men blir väldigt sugen nu på att läsa den igen.
    Jag hittade den på mitt stamloppis för inte så länge sedan, så nu har jag ett eget exemplar i bokhyllan.
    (Filmen däremot var tämligen kass – missade bl.a. det riktiga BRAAAA slutet med hästlängder)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s