Just nu

har jag så bråttom med att göra färdigt en konferenspresentation att jag blev alldeles handlingsförlamad och hamnade på nätet istället. Typiskt! Men då kan man ju passa på att blogga lite så att det händer något här.

I dag ska jag på Kulturfondens utdelningsfest och vet att jag får träffa en massa trevligt och intressant folk där hurra! Så behöver inte ens vara nervös alltså. Hinner inte vara nervös heller, har ju den där konferenspresentationen att vara mer nervös över. Det är ungefär hälften kvar att göra på den, och nu slog tvivlet till. Igår fick jag massor gjort. Men nu. Stopp. Varför ville jag tala om det här nu igen?? Det bästa med presentationen är att jag tänker ta upp mitt eget tecknande i forskningssammanhang, men det är också det sämsta, för det gör mig nervös. Är inne på nya vatten igen (varför är jag ALLTID inne på nytt? Vad är det för fel på mig?)… hursomhelst.

Hade en rent euforisk dag i går egentligen. Fick mycket gjort på presentationen. Och sedan i ett rätt plötsligt infall började jag fundera på Photoshop och hur urgammal min version är. Så var inne och surfade på Adobes sidor och insåg att de nu har något som heter Creative Cloud som man betala för per månad, men att man då får tillgång till ALLA deras program. Fattade ett snabbt beslut att det är vad jag behöver. Så nu har jag alla program som man bara kan behöva för att skapa storverk. ((gäller ju sen ännu att ha tid över att verkligen skapa de där storverken, men i varje fall är inte programvaran något hinder!)). Sedan passade jag också på att köpa dessa skräddarsydda Photoshop-penslar eftersom jag nu hade en tillräckligt ny version av programmet för att kunna köpa dem (de kräver CS5). Så nu har jag också superbra penslar! Testade dem lite igår redan och, jo, de är mycket bra, och väl värda de 5 dollar som upphovsmakaren tar betalt för dem. Och dessutom känns det på något vis skönt att kunna understöda en illustratör direkt så här! Han har utvecklat dessa penslar under ett par år, och mina kunskaper i att göra sådant är beränsade. Ska se om jag hinner göra något som kan visas upp snart!

Ja det som är mest på tapeten är nog tidsbristen just nu. Men det går snart över. Redan nästa vecka blir det lite lite lugnare. Och sedan ska jag ju på skrivretreat, och det räknas inte som något som ”stjäl tid”, tvärtom. Ogillar att ha så mycket att göra. Men det kommer och går i vågor sånt här. Alltid kan man inte styra det så bra heller (jag har t.ex. inte haft någon större möjlighet att påverka när jag har undervisning). Men man längtar ju konstant efter en längre sammanhållen tidsperiod där man bara gör en enda sak.  Ser nostalgiskt tillbaka på mitt läroboksjobb som räckte några månader och jag gjorde mest bara illustrationer (redigerade också Bildbindaren då), och lyckan var total. Jag vet alltså hur det kan vara, och vad jag vill att min tid ska gå till. På väg ditåt snart hoppas jag.

Ja, tillbaka till presentationen. *suckar*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s