Tegelstenarna!

Här Mia!

SAMSUNG

De lästa först: Mycket fantasy… Tog den tjockaste av Hobb som jag hade i hyllan. Jag är lite kluven över hennes serie om ”den andra sonen”, men gillade många saker som jag upplevde som lite originella. Som att han blev fet av magi. Hobb: mästare på att plåga sin huvudperson… Alla Martins Song of Ice and Fire-böcker passar väl in här. Lyckades inte undvika att ta med två av dem här (har läst andra tegelstenar, men har tydligen lånat en hel del av dem, så de finns inte kvar i hyllan, så måste fylla ut med Martin). J.V. Jones var inte så bra, men läste dem ändå. Minns knappt något alls, bara att det var en löjlig antagonist. Art History redigerad av Marilyn Stokstad. Läste den första hösten av mina konsthistoriestudier i Stockholm 1999… Ja, jag läste faktiskt hela! Man kunde begå brott med dessa konsthissaöversiktsverk… bra idé till mordhistoria där.

SAMSUNG

Och de två jag har men inte läst. Har börjat på Quicksilver. Och minns de kapitlen bra fortfarande. Men sen tappade jag bort läsandet där. Ska nog ta upp den igen något tag. Och Simmons har jag inte rört än, fast den beställdes för ganska länge sedan nu. Men jag ville ha episk SF och fick detta tips. Någon dag ännu…

Nu har jag inte sett på sidnummer, men tror inte att någon av dessa går under 700 sidor. De flesta är över 1000… Ser lustigt ut med så här tunga böcker på så sockersöt bordsduk. Kontraster i livet gott folk! Vet inte vem jag ska utmana vidare, tror att alla jag läser utmanats? Eller har Maria visat sina tegelstenar? Jag låter utmaningen vara öppen! Men skriv i mitt kommentarfält om du antar den så jag får se fler tegelstenssamlingar.

Nu ska jag ha en ljuvlig lördag. Simma med ungarna. Hämta lite mönstertidningar av en kompis. Ska sy en klänning åt dottern. Och sedan se på eurovisionen! Och tror vi ska grilla i dag också! Och jag är nu utvilad och väldigt glad över att jag orkade gå på konferensen igår, för tror att det var början på något mycket bra.

7 thoughts on “Tegelstenarna!

 1. Den är verkligen imponerande, den där traven med böcker.
  Jag har oftast varit för lat för att läsa på originalspråket. Det har gått för långsamt, har jag tyckt. Vill hellre läsa fler böcker, har jag tänkt.
  Men nyligen började jag läsa Castaneda på engelska. Mest för att jag inte fick tag på de böcker jag ville ha på svenska. Men jag märker till min glädje att det går ganska lätt och snabbt ändå. :D

  • åh är så van med att läsa på engelska, går lika snabbt som svenska numera (började läsa på engelska i 13-årsåldern kanske, då gick det långsammare!)… men kan bli lite trött ibland på att inte hitta den sorts böcker jag vill läsa på svenska och saknar att läsa på svenska… men nu kommer det allt mer fantasy/SF på svenska så det håller ju på att bli mer svenska böcker jag läser nu!

   Haha Castaneda! Har en bok av honom i hyllan (men inte läst)! Är det inte svamptrippar i amerikanska öknen han skriver om? :D

   • Jo det ska lite vana till. Tränade upp vanan genom att se engelsktalande filmer textade på svenska. Med mindre de har dåligt ljud eller pratar väldigt mycket slang. Sen blev det böcker.

    Jo. Så kan man också säga. HAHA. Men inte enbart om svamptrippar.
    Castaneda var antropolog som samlade in information om olika medicinalväxter som användes av indianerna i Sonora, Mexico.
    Och böckerna handlar om mer än det.
    Nej jag har inte läst alla, inte på svenska heller.

    Jag fick nog en del aversion mot att läsa böcker på engelska av den litteratur jag var tvungen läsa när jag pluggade i Lund. Men det var ju raka motsatsen till spännande skönlitteratur det.
    Jag har fortfarande kvar en vana att alltid se efter hur många sidor en bok är på innan jag börjar läsa. :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s