Skrivet och skrivplaner

Den som vill se ett foto på mig där jag sitter och jobbar hårt kan gå in här. Mycket andra bilder från retreaten finns där också!

Det jag gjorde under veckoslutet var att dyka in i bok två*. Ordna upp det jag redan skrivit i början. Det var lite fragmentariskt, för har bara hunnit skriva små bitar då och då, och har inte alltid haft koll på helheten. Så nu har jag organiserat, och skrivit några nya scener. Lappat och fortsatt virka vidare. Riktningen har blivit lite tydligare. Och dessutom har jag under våren haft en del insikter om världen och miljön, så jag har också antecknat det.

Nyss hade jag min sista undervisning för i år. Nu gäller det alltså att hitta tillbaka till en avhandlingsrutin. Jag har redan planerat vad jag måste ta tag i först, så det är ”bara” att sätta igång. Känner mig optimistisk faktiskt. Åtminstone vad gäller min egen del i det här monsterprojektet. Har fått prata av mig på veckoslutet och det brukar vara välgörande för självförtroendet. Dessutom är det också inspirerande att få finnas i ett skrivande sammanhang, eller vad man nu kunde kalla det. Att vara bland folk som vet hur det är att utveckla text. Hur det är att ge och få kritik, och vad som är bra eller dålig kritik…

Och nästa veckoslut blir det mer skrivprat! För jag ska ju på kurs med Simona A. i Stockholm! Det är så awesome att jag måste få använda ordet awesome för att beskriva det, för det är just så det känns (i ordets ursprungliga bemärkelse).

 

*som alltså inte är en uppföljare till Bildbindaren utan något i en ny värld som är mer mot science fiction-hållet… däremot har jag faktiskt tänkt till gällande fortsättningen på historien om Lucina och Ludvig, och antecknat en hel del… så det kan hända att jag inte kan stoppa den från att komma snart ändå. Men handlingen är fortfarande lite för diffus för att jag ska sätta igång och skriva, jag vet inte var den börjar ännu, så den får stå på kö ett tag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s