Skrivmusik denna vecka

Har plötsligt hittat tillbaka till mainstream R&B i form av Justin Timberlake och lyssnat på hans senaste skiva The 20/20 Experience konstant de senaste två dagarna. Jag har inte lyssnat så förfärligt mycket på den här genren på sistone, men på 90-talet var jag ett stort fan av Erykah Badu och Maxwell, och gillade nog också Janelle Monae när hon blev populär (t.ex. Tightrope och hela den skivan är ju bra). Gillar också John Legend och den typens sångare. Jag dras mot det lena soulsoundet. Varje gång de spelat Mirrors på radion har jag spontant börjat sjunga med, så tänkte att det var dags att Spotifya JT. Och jag gillar det… Perfekt sommarsound, och stör mig inte när jag skriver, utan ger en energi och rytm så man kan fokusera.

Det är underligt med Justin Timberlake, han är så anonym på något vis. Har inte tidigare haft några särskilda känslor gentemot honom som artist. Nu bildgooglade jag honom och han är ju som en kameleont. Han ser lite annorlunda ut på varje bild. Man fattar att han klarar sig som skådespelare också. Han har ett utseende som kan bli vad som helst. Det är säkert en bra egenskap som skådis. Hans röst är inte på något vis spektakulär, men den är ostörande så att säga. Musiken handlar mer om atmosfär och känsloläge tänker jag än t.ex. virtuositet eller djup.

Lite musiktankar här, hah. Det är sällan jag orkar skriva om musik, trots att det är en ganska stor del av livet. Jag lyssnar nästan alltid på något när jag jobbar. Och har en väldigt bred musiksmak. Det finns få saker som är bättre än att hitta precis rätt musik för precis rätt tillfälle. Och eftersom jag mest behöver skrivmusik numera så blir det mest sådant som passar till det…

2 thoughts on “Skrivmusik denna vecka

  1. Delar historia med JT (jag&systern hade en N*Sync-plansch på utsidan av lägenhetsdörren när vi bodde ihop i Åbo) och skrev till hans musik också (speciellt Summer Love). Annat jag skrev till i senaste projekt: Jason DeRulo, Ramzi, Alpha Blondy… Intressant att ta del av hur andra använt sig av musik!

    • Ooh, måste kolla in din spellista, har inte lyssnat på något av det! Tänk om man hittar lite nya favoriter nu! Älskar när man upptäcker ny bra musik :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s