På tåget

I dag var jag 4 timmar på tåget och 3 timmar i Hfrs. 2 timmar av de 3 satt jag och sökte i arkiverade ansökningslistor och antecknade. Jag kan förstå varför vissa gillar arkivforskning, det är roligt när man hittar det man är ute efter. Belönande.

På tåget tänkte jag en hel del på hur jag ska få det här sista halvåret jag har på mig att skriva avhandlingen att funka. Först måste jag skriva av mig de dåliga sakerna (ska vi ta och kalla det det svarta trasslet, eftersom jag en gång drömde att jag försökte dra det ur mig; symboler är bra att ha när man inte kan vara explicit). Sedan började jag tänka på (alltså anteckna om) själva skrivandet och där finns ju lusten och glädjen. Och jag måste liksom hacka detta med att skriva avhandling, göra det fiffigare och roligare (ni vet life hack, göra saker vettigare). Och jag kom på något rätt skoj som gjorde mig på gott humör.

Sen provade jag spelet Candy Crush Saga, och visst det är skoj och beroendeframkallande precis som jag hört. Så borde det vara att skriva en avhandling, man vill hela tiden komma till nästa nivå och när en nivå varit extra svår är det allra mest belönande när man klarar den. Så om man ser det hela som ett spel, så kan jag se svårigheterna som bossar som ska besegras. Och sen när jag besegrat slutbossen är jag fri. Haha. Kul med metaforer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s