Fuskstart och enkät

Har så mycket som jag har lust att blogga nu att jag spricker snart. Kan inte låta bli att tjuvstarta.

Gör en liten enkät åt mig själv:

Läser: Började på Mias Martrådar i förrgår och gillar mycket! Inte klar med den ännu, men inför Finncon på fredag är jag nog färdig. Men parallellt läser jag också Elizabeth Hoyts första bok i Maiden Lane-serien, fast det går lite trögt. På Audible lyssnar jag på Jo Waltons Among Others, och Stanislav Lems Solaris.

Spelar: Candy crush. Har haft den på mobilen i en månad tror jag. Har utvecklat ett beroende. Jepp. Sitter fast på nivå 65 nu. Men har laddat ner Assassins Creed på MacStore på sommarrea och ska spela den i juli har jag bestämt. På nätterna då eftersom PGI 18.

Senaste film: såg Star Trek på bio och den var väldigt skoj! Annars rullar alla sex Star Wars-filmerna på här hemma nu i ett (sonen börjar bli en riktig expert, han kallar t.ex. de gamla fyran och femman osv.), men de ser jag bara på med ett halvt öga om jag råkar vara i vardagsrummet.

TV: vilken TV? Såg på netflix när jag var sjuk efter min Stockholmsresa i början av juni, men sen har jag nog inte sett något efter det. Väntar ivrigt på en lämplig stund att se om Buffy på netflix. Men har för mycket andra trevligheter i livet just nu.

Skriver: Eftersom semestern började skriver jag inte avhandling mer efter fredag (skrev främst om politiska ideologier i juni), utan satsar nu på 1000 ord per dag på nya boken. Den borde få ett arbetsnamn på bloggen… den har ett arbetsnamn redan, men är inte riktigt redo att avslöja det, så jag tror vi kallar den Bok 2 bara (men det är inte bok två i serien som börjar med Bildbindaren, utan en ny bok 1, möjligen också i en serie böcker i samma värld). Jag har också insett att det jag skriver nu är science fantasy. Det vill säga det får finnas teknologi, men tänker inte förklara den. Egentligen är Bildbindaren också science fantasy, men har tänkt att digital magi är en rolig term också att klassificera den med… När jag på fredag eftermiddag slutligen gav tillåtelse åt hjärnan att försjunka i det litterära skrivandet så exploderade allt. Handlingen kommer till mig i rasande fart. Nya frågor och problem dyker upp förstås, för allt är verkligen inte löst ännu, men idéerna kommer tätt och jag kämpar med att hinna skriva upp allt. Dessutom dyker nya idéer till böcker upp också, vilket förstås är typiskt semesterbeteende. Man får bara tacka och ta emot och skriva upp dem så att de kan sparas till framtiden när man kan ge dem mer tid.

Musik: Daft punks senaste har varit på mycket i en vecka nu. Dottern diggar den också. Och nu när jag skriver detta lyssnar jag på något som Spotify rekommenderade åt mig, som låter helt lovande men väldigt mjukt: Bibios skiva Silver Wilkinson. Dessutom har jag lyssnat på norska bandet Ulvers skiva Shadow of the Sun, pga att jag träffade en av deras bandmedlemmar på Biskops-Arnö, och kom ihåg att jag lyssnat på Ulver någon gång runt åren 2008-2009 när jag hade min LastFM-fas. Det var en kul grej, och skivan är väldigt stämningsfull, perfekt till att skriva SF till faktiskt.

Kroppen: var så stel och degig efter resor och förkylningar i juni så jag gjorde ett ryck och kom igång med yoga igen förra söndagen. Tänker att fem dagar i veckan ska jag yoga, och den här veckan har det blivit så i varje fall. På grund av det har jag haft träningsvärk hela veckan, men nacken och axlarnas stelhet håller långsamt på och löser upp sig, och känner mig väldigt pigg och glad. Fortfarande något konstigt i högra axeln som värker dock. Bara om jag sträcker på den på ett visst sätt, eller sover på den. Hoppas det går bort med yogan. Dessutom fortsätter jag med långa promenader med ljudböcker. Det är nog en aktivitet som kommer att förlänga mitt liv med flera år… längtar efter att simma, men det är så långt till utesimhallen som är öppen i stan så det känns löjligt att ta bilen i 20 minuter för att simma (och med bussen så är jag sedan borta hemifrån en hel kväll). Jag får vänta till innesimhallarna öppnar i augusti igen. Och nu är jag med ungarna på dagarna, och då går det inte att motionssimma. Så får försöka hitta på motion som går att göra tillsammans med dem (som att dansa till 70-80-tals hits med dottern).

Ska göra på semestern: fortsätta med allt det ovan + skissa och teckna mer. Försöka komma ihåg att plocka ogräs i trädgården. Vara ensam med ungarna på dagarna och hitta på program åt dem. Rensa ut kläder ur garderoben. Det vardagliga hushållsarbetet förstås. Göra ett spel med sonen, det har jag lovat honom. Gå på Finncon 5.7, alltså på fredag (jag är kanske också där på lördag)!! Kom dit om ni är i Hfrs! Skriver mer om det under nästa vecka.

9 thoughts on “Fuskstart och enkät

 1. Fick Daft punk i födispresent, så lyssnar också flititgt på den. Passar bra till det jag skriver också. Och heja dej och dina 1000 ord per dag!

  • Ja det här med dagsmål funkar bra för mig, men kan inte ha det hela tiden. Man måste ha långsammare månader också när det är mycket annat jobb på dagen. Men i juli funkar det utmärkt (och i november 1667 ord per dag, hehe). På våren när jag har skrivtid på dagarna ska jag öka dagsmålet åtminstone till 2000. Det känns helt realistiskt, när man tänker att 1000 ord går att få ihop när man har massor av annat att göra…

 2. Hjälp vilken energi du har! Bara att skriva inlägget skulle ta musten ur mig. Roligt att läsa om dina vardagsbestyr. Daft Punk var en påminnelse, tror jag läste en recension nånstans och bestämde mig för att ladda ner den…Go Girl! (Jag vill också börja skriva, vet bara inte vad…)

  • Jo den är en perfekt sommarskiva (daft punk). Energi :) det mesta av detta är sådant som ger energi/är vila (tex spelandet, läsandet, filmer, motion). Avhandlingen däremot är ett svart ångesthål… Eller kanske inte så illa men ditåt :) Men blev faktiskt själv lite yr och fundersam när jag läste vad jag skrev. Ska man verkligen behöva hinna med så här mycket? Fast tv hinner jag ju inte med då…

   • Det är ett ganska enormt material ändå du har att tampas med…en avhandling! Plus att det du skriver visst bara är en skrapning på ytan till allt du egentligen vill skriva, rena vulkanen då, om du frågar mig. Men det är väl ganska typiskt, det är det svarta hålet från avhandlingen som alstrar all din kreativa energi…säkert!
    Jag är inte så van att blogga, nu undrar jag varför signaturen ”mjau” svarat från ”kolofont” bloggen…är det du som är gästbloggaren?

   • mjau är bara min gamla wordpress-identitet, hah har inte tänkt på att det blir rörigt! Min första engelskspråkiga blogg 2006-2008 på wordpress hette mjau och det har blivit kvar… borde man kanske ändra på det…

    Gästbloggaren skriver sällan, och hon heter Annika annars, så mjau = kolofont-jag :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s