Hemma

Otroligt skönt att vara hemma igen från semestersemestern. Jag längtade mest av allt efter att kunna fortsätta skriva, och komma tillbaka till mina rutiner. Och slippa vara så mätt hela tiden (föräldrarna lagar god mat). Och sova i egen säng (i ett rum med en svart gardin). Men det är bra att vara på en plats ibland där man tvingas stänga av allt och bara vara. Och så hade jag mina Finncon-dagar förstås! Är fortfarande lite con-hög. Mest av allt var det så roligt att träffa människor och höra intressanta saker om SF-genren.

SAMSUNG

Här kan man förresten se Finncons officiella fotoblogg, om ni vill känna mer på atmosfären. Jag syns på en bild. Jag blundar och ser rätt svettig och slapp ut, med en något överlägsen min dessutom. Hah! Hu…

I morse innan vi åkte tillbaka mot Åbo satte min skrivhjärna igång igen. Har inte tänkt på berättelsen alls sedan onsdag. Och i duschen slog det mig plötsligt att jag glömt en figur som jag tagit med i en handlingstråd. Och jag förstod hur den nu skulle komma in i handlingen igen. Och jag förstod mera om världen. Ja, jag vet sånt låter diffust, men tänker inte gå in på detaljer… Hela vägen på riksettan satt jag sedan och var brinnande inspirerad. Motorvägen inspirerar mig. Har haft en del insikter på den motorvägen förut. På motorvägar får man den där känslan av att man lever i framtiden, alltså att omgivningen är så otroligt futuristisk egentligen. Men samtidigt är man omgiven av lager av tid. Röd granit som blottats när man sprängt igenom den för att bygga en asfaltväg där små metallfordon susar fram i 120 km i timmen. I fordonen sitter folk i plastskor och bomullskepsar och hör sina svarta små apparater plinga när det kommer meddelanden genom luften. Sunkiga restauranger på vägen. Träd. Åkrar. Himmel.
Men men. Nu ska jag anteckna i Scrivener och komma tillbaka in i mitt 1000 ord per dag-tempo. Ska promenera och lyssna på Jo Waltons Among others (som förresten är hedersgäst på Fantastika 2013). Och se på Doctor Who med ungarna på kvällen.
Det är jag som är nya Doctor Who.SAMSUNG

One thought on “Hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s