Goodreads

Stoppade in en Goodreads Currently reading-widget till vänster (under Twitter-flödet). Just nu är det 10 böcker där, och då har jag inte ens hittat riktigt alla böcker som jag har på hälft.

Tänker att det är värt en förklaring.

Jag börjar på massor av böcker hela tiden. Vissa slukar jag snabbt om de fångar mig. Andra lägger jag undan en tid och hoppas att komma tillbaka till. Sen finns det den tredje kategorin: böcker jag inte orkar läsa färdigt. Till exempel har Dance of Dragons legat orörd väldigt länge… den var lite tråkig att komma in i helt enkelt, får se om jag tvingar mig igenom den. 1Q84 får hänga kvar i currently reading, för har bara läst igenom första delen. Har andra delen i hyllan, men har inte orkat plocka upp den. Trean har jag inte ens. Sen är det en räcka böcker jag nyss lånat och smakat lite på… troligen kommer jag inte att läsa klart en stor del av dem. Två av böckerna lyssnar jag på i min iShuffle på promenader. En av böckerna kommer jag att läsa färdigt snabbt har jag på känn. Håller också på och bekantar mig med romance-författaren Elizabeth Hoyt, men än så länge har den faktiskt inte gripit tag i mig. Läser den lite sporadiskt nu och då, och kommer troligen att läsa färdigt den eftersom läsningen inte kräver så stor ansträngning…

Men jag är periodarläsare. Läser också långsamt. Klarar inte heller av att hoppa direkt på en ny bok om jag just avslutat en. Känns som om jag behöver tid att ”byta värld”. Ibland har jag ingen lust alls att läsa och ser hellre filmer eller serier eller spelar.

Man borde ju börja markera filmer man sett på imdb också. Finns det någon motsvarande sida för spel förresten? Har aldrig ens slagit mig att koppla spelande med sociala medier… underligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s