Mer bloggtips och lite annat

Plötsligt har två bloggare jag följer (Peppe och Softy) flyttat till Los Angeles, och feeden fylls av deras ljuvliga bilder och texter om den platsen som jag nog alltid mest har tänkt på som en fantasiplats som ju inte kan finnas i verkligheten. Tänker att om jag någon gång åker till USA kommer jag att känna mig helt overklig och bara känna igen filmer och TV-serier och amerikansk feeling överallt. Som att vandra in i en film alltså. Tror att det är en rätt vanlig upplevelse. Man har ju växt upp med amerikansk kultur trots allt.

Sen får man ju själv lust att åka på äventyr när andra gör det! Har inte själv alls haft lust att flytta någon annanstans sedan jag hamnade i Åbo, pga har flyttat så mycket i barn- och ungdomen och har snarast saknat att låta rötter växa någonstans en längre tid. Och på ”äldre dagar” uppskattar man också en bred vänkrets och familj i samma land (fast de flesta av mina gamla vänner från högstadie-gymnasietiden är utspridda på en massa platser, här är facebook en väldigt fin grej så man kan hålla lite koll på dem).

Men man får ju se vart livet bär en i framtiden. Jag ser det inte alls som en omöjlighet att flytta efter jobb någon gång. Samtidigt skulle jag ju då skapa samma barndom åt mina egna barn som jag haft, att flytta mellan länder osv. Det finns många bra saker med det också. Men man förlorar också något på vägen. Hursomhelst.

I dag var jag hos doktorn för att prata om min huvudvärk som jag haft sedan jag flyttade till mitt senaste arbetsrum. Värken kom tillbaka på måndag trots att jag bara var och svängde i arbetsrummet, och nu har jag fått nog av det. Trevligt att höra av doktorn att blodtryck och balans och ögonrörelser och sådant annars är helt normala. Är rätt säker själv nu på att jag är överkänslig för något ämne i rummet (och jag är inte ens den enda som har haft problem så…). Har bara en termin arbetstid kvar där, men det skulle vara skönt att ha en vettig arbetsmiljö under den tiden. Blir lite lättare att tänka och leva om man inte har ont i huvudet en dag i veckan.

Nu kom min mamma in genom dörren så ska lämna datorn!

För övrigt kom jag över 30000 ord på manuset igår. Men nu kommer ett stort miljöbyte i handlingen och det tar emot lite att kasta sig in det… men har en enorm lust att skriva vidare, så det löser sig säkert när man jobbar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s