17 dagar

semester kvar är ju rätt mycket! Jag är i mitten av den nu alltså. Men det känns ändå som om tiden flyger fram. Tiden går tydligen lika snabbt oberoende om man gör mycket eller lite, tyvärr. (jag gör ju alltså lite nu, stiger upp mellan 9 och 9.30, hänger med candy crush, disk, dammsugare, soffa och bok, barn, Netflix, bloggar)

Orkade inte skriva mina 1000 ord igår. Beror på att jag kom över den där vändpunkten som kom strax före 30K ord. Men vet också vad klimax i handlingen ska vara, så nu borde jag börja bygga upp mot den. Men det blev alltså en paus igår. Betyder inte att skrivhjärnan stängt av ändå. Den är lite rastlös bara och har börjat jobba på Bok 3 och 4 utan att jag riktigt vill det. Men när idéer kommer får man ta emot, skriva upp snabbt och hoppas att man kommer in i de texterna sen när deras tid är kommen.

Läste (lyssnade) färdigt Among others och gillade den nog mycket, men kan inte säga att jag tokgillade. Det var något som ändå saknades i den för mig, men har svårt att lägga fingret på vad… allt funkade nog fint i texten, och blev till och med inspirerad att stjäla en del idéer också (eh menar låna, eller kanske jag menar stjäla, allt går ju ändå bara runt och runt). Dagboksformen är till exempel väldigt lockande för mig, med tanke på att jag själv skrivit dagbok i 25 år nu. Det skulle inte vara svårt att hämta material och känslor från det egna yngre jaget. Det här tänkte jag på när jag duschade i dag och vips hade huvudet satt ihop en tidigare SF-idé med dagboksformen. Och Bok 4 blev lite tydligare. Och den blev uppgraderad till Bok 4. Man vet ju inte sen om det faktiskt blir så som jag tänker nu. De hoppar av och an i planerna de där böckerna.

Håller nu på och läser Duktig pojke av Inger Edelfelt, för ville läsa en barn- och ungdomsskildring som tar upp homosexualitet. Den är en riktigt slukarbok. Rekommenderas. De fick gräva upp den ur biblans lager åt mig. Tydligen inte en så utlånad bok, och det är verkligen synd. Tar gärna emot mer tips på hbtq-tema i ungdomslitteratur! Fick tipset Aidan Chambers Dansa på min grav, så den ska jag beställa på biblan strax.

Den där enorma högen klassisk SF jag lånade nyligen har jag knappt skrapat på ytan av. Men promenadbok i hörlurarna är just nu Solaris. Och jag är rätt förvånad över hur bra jag tycker den är. Var säker på att den skulle vara torr eller tråkig. Boy was I wrong. Han som läser är också bra. Kan hända att Among others-uppläsaren inte var så bra, och det var vad som störde min läsning av den boken.

Imorgon kommer min gamla barndomskompis på besök förresten och vi ska på det här på lördag, och jag har ingen aning om vad jag ska förvänta mig. Men kameran måste nog med på det… Apropå Among others så är den här kompisen den person jag främst delade mitt SF-intresse med på högstadiet. Vi hade vår egen rollspelsgrupp och allt och det var fanimej det som räddade min högstadieupplevelse, som annars hade varit ren tortyr. När vi två var tillsammans var det ingen skillnad vad andra tyckte om oss, och skolans rangordningar hade ingen betydelse. Vänskap är också en av de där magiska sakerna i livet (vilket jag tror att Among others väldigt långt handlade om).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s