Hur? (och om kalkoner och kött)

Jag tänkte googla hur ekologiskt det är med kalkon, och när jag hunnit skriva in ”hur” fick jag följande vackra googlepoesi:

Hur
Hur hånglar man
Hur får man stånd
Hur många lingon finns det i världen

Och gällande kalkonerna verkar det inte finnas certifiering för ekologisk kalkonuppfödsel och slakt. Behandlingen verkar vara ganska lik kyckling.

Är mitt inne i att försöka ändra mitt köttätande, men it’s a jungle out there. Rött kött undviker jag helt nu iaf (jag äter fortfarande allt jag bjuds på, men nu snackar vi ätandet hemma). Jag tycker inte i princip att det är fel (eller mord, en absurd tanke enligt mig, bara människor kan mördas) att äta djur, utan mina skäl att minska på köttätande är dels ekologiska (energikonsumtion, jordens resurser), en fråga om rättvisa (fördelningen av mat i världen) men också hälsa. Så nu vet ni det. Jag avskyr dieter och begränsningar och moraliserande kring mat, men tänker man också rent egoistiskt så mår man bättre av att äta så etiskt och hälsosamt som möjligt. Men tycker inte heller att det ska vara någon tävling om vem som är duktigast. Mat är glädje och njutning. Fast det smakar lite illa om ens egen njutning är på bekostnad av andra…

Njutning och mat! Det anknyter ju till googledikten… Mystiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s