Snart mer fantasy på TV

Läser att Rothfuss bokserie har plockats upp till TV-serieproduktion. Antar att det är dels pga att Game of Thrones fått så bra genomslag.

Nu måste jag ju läsa färdigt Name of the Wind. Började på den efter att min bror lånade den åt mig för… flera år sedan. Men läste bara 1-2 kapitel och tyckte inte alls om stämningen eller figurerna eller sättet att skriva. Det var väl ganska normalt fantasytegelstensskrivande, men just då orkade jag inte fastna i den. Hade väl en fas just då där jag letade efter något mer överraskande kanske.

Nej, nu minns jag! Det var precis efter att jag läste Stephen Kings skrivbok där han öste avsky över folk som skrev för mycket lata adverb (”Hello there”, he said mischievously.) Och det gjorde ju stackars Rothfuss i början av boken, och jag tänkte att då måste det här ju vara skit! Som om King aldrig skrivit slarvigt. Som om bruket av trötta adverb är en dödssynd… Så lättpåverkad jag är!

Men jag vet ju inte alls egentligen vad böckerna handlar om, och tydligen är det många som älskar dem så måste väl ge dem en chans till… Eller så väntar jag på TV-serien och skiter i böckerna, haha! För ungefär så lat är jag (men TV är ett ädelt medium, att man väljer TV framom böcker ska vi inte moralisera över, nej fy för sånt tänkande!). Det är inte som om jag saknar böcker att läsa heller. Men där ligger Name of the wind i bokhyllan och ser anklagande ut.

5 thoughts on “Snart mer fantasy på TV

  1. Början VAR trög, men det blir en helt annan berättarstil efter en stund – första person. Funkar mycket bättre. Jag gillade den boken, trots vissa brister. Däremot har jag svårt med tvåan. Lämnade den halvvägs för ett bra tag sedan och plockade nyss upp den som sommarläsning igen. Den är hemskt irriterande för den har ett jättestarkt drag av nu-skriver-jag-utgående-från-min-rollspelskampanj som gör mig galen, samtidigt som där finns vissa saker som är skitbra. Som överraskar just som jag tyckte allt var så linjärt.

    • jag måste nog ge den en chans då… jag kom aldrig fram till den där förstapersondelen… Jo minns att du skrev om rollspelskänslan! Jag vet inte alls hur jag skulle reagera på det. Nå nu blev jag så nyfiken så rothfuss åkte upp i läskön :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s