Läsa med penna

Plötsligt slog det mig att jag måste läsa Lotass Den svarta solen med en penna, precis som när jag läser teori- eller forskningsböcker. En penna gör en till delskapare kanske, gör läsningen långsammare, noggrannare, men till en fysiskt mer exalterande upplevelse… Kanske jag t.o.m. läser hela, eller så inte. Men bara några stycken kastade in mig i det där spännande rummet där man kan skapa något själv.

image

Märker också att alla associationer filtreras genom mitt eget skrivprojekt och det är som om jag läser genom det, och det jag läser liksom rinner in i det. Det gör inget om Lotass rinner in i min egen text, för det är så olika texter ändå. Tvärtom är det säkert bra. Nu längtar jag igen efter att skriva egen text och skärpa till den.

Måste läsa mer böcker med penna. Och ännu långsammare.

Resultatet bli ju också intressantare exemplar av boken man ”klottrat” i.

4 thoughts on “Läsa med penna

  1. Jag har läst delar av Lotass. Det var fascinerande, om man som jag gillar solospelsböcker (Deathtrap dungeon!) och arkitektur. Jag började göra en karta men tappade bort mig. Vore fint om din penna ritade någon interiör också, inte bara användes till forskning! :)

  2. Jag har börjat läsa den boken, slutat för att jag börjat skriva på egen grej. Har senare börjat på boken igen, för att sluta och själv skriva. Om och om igen. Och alltid från början. Hittils har den alltid funkat som motor till att hitta till en karaktärs röst eller dikter. Annan som påminner (men som jag lyckats läsa klart) är Jon Fosse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s