Hett i Tammerfors igår och lite turfingtankar

Jag låter bilderna tala om vad jag och dotter gjorde igår:

IMG_20130727_125140

Hon var inte chockad på riktigt här, utan låtsades…

IMG_20130727_124850

Tekopparna har hon längtat efter

IMG_20130727_124946

Bilkarusellen var hon i två gånger så den var en hit

IMG_20130727_124658

Det roligaste i Angry birds-landet var att höra musiken ur högtalarna och se på figurerna. Märker att hon har samma kameraleende på alla bilder…

IMG_20130727_154000

Vi svalkade oss i delfinariet (svårt att fånga hoppen på mobilkameran som har en flera sekunder lång reaktionstid)

IMG_20130728_102821

Tror faktiskt A gillade akvariet bäst. Där var lite svalare också, och fiskarna var fina.

Jag lyckades också ta ”Näsizone” på Turf, så nu verkar det som om jag var först på bollen på zonerna i Tammerfors (såg inte en enda tagen zon där).

Apropå Turf så kom spelet in i mina drömmar förra natten. Var helt slut efter Särkänniemi och T:fors. Det var så otroligt hett i solen och på tåget, som tar 1h45min ena vägen, men särskilt hemresan var jobbig – vi var rätt möra när vi kom hem jag och A. Igår på kvällen såg jag att en spelare som annars verkade spela mycket i Stockholm hade dykt upp (säkert med båten eftersom hen började ta zoner precis 20-tiden då båtarna kommer och först i hamnen, haha) och nu gick igenom alla Åbos centrala zoner.

IMG_20130726_201516

Varje gång folk tar zoner av mig ska jag tänka på den här bilden från bron över järnvägen (som heter Trackbridge i spelet).

Jag minns inte exakt vad jag drömde, men det var rastlöst och spelet och Åbo by night var med och jag föreställde mig min nemesis (som kallar sig ”flipper”) och hur hen kom ända ut till Pansio och tog mina förortszoner. Och mycket riktigt i dag märkte jag att jag förlorat fem zoner, och nu är jag så sjukt taggad på att cykla in till stan och ta tillbaka zonerna + lite till.

Så jag gillar det här spelet. Det kliar i kroppen att få komma ut och ta mer zoner. Jag förväntar mig att jag om ett halvt år kommer att se ut som Alexander Stubb (förlåt D, förlåt ungarna som gillar min mjuka mage, men ni måste acceptera mig hur jag än ser ut, jag kommer ju i varje fall att vara extremt glad). Eller att jag snart ska kunna skriva en sån där löpbok som Murakami, fast om turfandet, typ ”Vad jag pratar om när jag pratar om turfande”. Fast jag har inte ens läst Murakamis bok men varje gång jag gör någon form av idrott, särskilt simning, så tänker jag på hur det kan vara min Murakami-grej, och hur man sitter i intervjuer och pratar om sitt skrivande och hur man inte skulle kunna skriva böcker om man inte också var denna hyperdisciplinerade löpare/simmare/idrottare… eller typ turfare… Skratta inte, jag blottar mina pinsammaste föreställningar här. Heh.

Fast grejen med ett spel som gör att man vill ut och röra sig är ju just att man inte behöver vara disciplinerad utan kan bara låta tävlingsinstikten ta över totalt.

2 thoughts on “Hett i Tammerfors igår och lite turfingtankar

    • Jo jag såg att det var i teststadiet! Iofs den på android är också beta, så de fixar väl ännu på saker och ting… Men det funkar tillräckligt bra redan! Chattfunktionen förvirrar mig ännu lite dock, man får inte ”notifications” om nån nämner en där så hade t.ex. missat att en spelare (en av utvecklarna tror jag) sa hej åt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s