Städer

Har tänkt mycket på städer på många olika sätt.

I Bok 2 började handlingen i ödemark och natur, men nu ska de in i en stad, och jag insåg att den staden bara var ett vagt spöke till stad. Jag hade helt enkelt inte tänkt ut saker så noga, och fastnade. Nu har jag en klarare bild i huvudet och har sökt lite bildreferenser för att komma vidare. Jag vill ha en viss periodkänsla, så har samlat massor av bilder från den perioden i en mapp på datorn (det är ju sånt här man borde ha Pinterest för, men den orkar jag inte med). Sen måste jag ta reda på detaljer. Hur har de ordnat med el (jo för det finns el i den här världen), vatten, mat, toaletter, inredning, gator, vägar, material, husens form och funktion, hur staden är utspridd över en yta osv osv. Jag är en bra bit på väg att göra bilden ännu tydligare. Men det är lustigt att jag kommit ända till 33000 ord utan att tvingas tänka på detta… Troligen får jag gå bakåt i texten sen när jag redigerar och förtydliga hur ödemarken förhåller sig till denna stadsmiljö.

Sen i och med att jag spelat Turf insåg jag hur jag ska lösa en viktig sak i Bok 3 som har just med stad och teknologi att göra. Bok 3 sparar jag på till nanowrimo i november! Men Bok 3 är definitivt uppföljaren till Bildbindaren. Tror att det blir ett par, alltså en tvåboksserie, för känner att jag kan knyta ihop allt redan i denna uppföljare. Så vad heter det då? En duologi? Ett par? Finns det någon term för det? Eller bara ”tvåan”? I tvåan blir i varje fall en stad också viktig…

Och Lotta skrev ju i en kommentar här tidigare att hon spelat Shadow cities. Minns att jag läste om det spelet då det lanserades, men kunde ju inte spela då jag inte har iPhone. Var nu inne och rotade på deras webbsida, och spelet finns fortfarande bara till iOS. Synd, för var så sugen på att prova… men så småningom måste jag uppgradera luren, borde man satsa på iPhone då? Suck, så jobbigt det här med häftiga spel som finns till en massa olika plattformer (samma grej med konsoler) och vad man än väljer missar man något annat. Men inte kan jag ju samla på mig en hög elektronik bara för att få spela så mycket spel som möjligt? Haha… Inte kan man väl det? Krhm. Men alltså idén: att mobilspel kan lägga denna matta av fantasi över en plats (augmented reality). Det är extremt fascinerande tycker jag. Plus att spelet gör att man upptäcker nya platser i staden, och att spelandet inte bara är stillasittande vid en skärm, utan får en att röra sig. Om någon vet fler av denna typs spel så tipsa mig gärna (och finns de till Android så hurra)!

2 thoughts on “Städer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s