Sista juli

IMG_20130730_163921

Folkparken i Runsala igår. Grått, fuktigt, varmt. Skönt promenadväder faktiskt.

IMG_20130730_164543

Fångade en våg

Jag är hemma med ungarna ännu denna vecka, fast jag borde börja ta tag i jobbsaker redan nu. Och det har jag iofs också gjort. Bokat möten, planerat vad jag ska göra i augusti och vad som ska prioriteras. Det som på måndag måste högst på listan är min konferenspresentation som jag har någon dag 21-24.8. Ämnet som jag tänkt ta upp är helt intressant (för andra också hoppas jag), men det tar alltid emot att kasta sig in i nya arbetsuppgifter, hur intressanta de än är. Förhoppningsvis kommer jag snabbt in i tanke- och skrivarbetet på måndag.

Den här sista tiden av semestern har jag faktiskt börjat längta efter ostörd arbetstid igen. Har haft svårt att fokusera på det mesta, också skrivandet, för att den här förändringstiden mellan semester och arbete kommer nu. Och den splittringen ger mig lite ångestkänslor. Det känns som om man inte får något gjort. Men så skrev jag upp vad jag ändå gjort de senaste dagarna, och framstegen har ändå varit stora, även om det inte känns så. Har fått ett par stora idéer och tänkt ut dem, planerat och organiserat saker. Det är inte ingenting, även om det är så ogripbart att det känns som ingenting.

IMG_20130730_194317

En ensam leksak, kvarlämnad på den tomma stranden.

IMG_20130730_194635

Stranden var för övrigt full av fjädrar och gåsbajs också.

Jag har inget emot att hösten är på väg. Den känns alltid som ett nyår för mig. Det är säkert på grund av att det är skolårets och universitetsårets början. Jag har ju varit kopplad till ett universitet sedan 1999, då jag började med konstvetenskap i Stockholm ett år. I Åbo har jag nu varit sedan början av augusti 2000. År 2004 jobbade jag med annat, men när hösten kom skrev jag in mig på universitetet igen som forskarstuderande. Nu tänker jag mig att jag har fem månader kvar (det är min deadline vare sig jag lyckas skriva färdigt eller ej). Då har jag hållit på med min avhandling i nio år. Förstås så har jag fått 2 barn där emellan och dessutom har ungefär 1-1,5 år gått till illustrationsjobb. En del år har jag nog spenderat på bara undervisning också, men det är sammanflätat med avhandlingsarbetet. Men sist och slutligen så har inte avhandlingen ändå fått så hemskt mycket tid som det verkar.

IMG_20130730_194844

Mycket gula löv redan pga torkan i juli

IMG_20130730_195212

Men det har varit regnigt ett par dagar nu och träden har gått in i den där mörka intensiva gröna sensommarfasen

Så ännu några semilediga dagar kvar, och sedan kör vi igång rutiner igen. Steg för steg, för skolan börjar först 14.8 så ett barn har ännu lite sommarlov kvar. Men A får gå till dagis på måndag. Hon ser bara glad ut när jag berättar att lovet snart är slut. Hon ska nämligen bli äldst på dagis, och får gå i isbjörnarnas grupp. Ett år dagis har hon kvar bara, sen blir det förskola och ”nollan”.

Själv längtar jag också efter rutinerna. Även om jag avskyr att tvinga upp mig själv på morgonen, men samtidigt så får man energi av det också. Jag känner mig alldeles olovligt slö idag. Och det är för att dygnet förskjutits och det blir bara svårare och svårare att komma upp på morgonen.

Nu ska jag sluta babbla och försöka njuta av den sista ledigheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s