Motbilder

En kompis tipsade om en finskspråkig blogg som tog upp det här projektet. Kanske dumt att kalla det ”motbilder”, men den här typens projekt är ju en reaktion mot skönhetsindustrin och vad den gör med vår självbild och våra möjligheter att vara lyckliga.

Jag kommer nu inte själv att slänga upp en nakenbild här, är alldeles för blyg för det, haha! Men när jag väl lägger upp bilder av mig själv så brukar jag inte försöka få mig själv att se så ”snygg” ut som möjligt. Helst lägger jag upp bilder där jag gör saker som gör mig lycklig och glad. Då tycker jag att det är en finare bild, än en där jag försöker klämma in mig i någon förväntningarnas mall. Jag försöker väl få fram något ”äkta” snarare än ”tillgjort”. Men samtidigt: vi ”gör till” våra kroppar hela tiden, det går inte att egentligen hitta en ”äkta kropp”, alla kroppar bara är, och olika aktiviteter, händelser och miljöer formar dem.

Men det är helt enkelt inte vettigt att gå omkring och skämmas för sig själv hela tiden. Som jag skrivit någon gång tidigare, man har detta liv denna kropp, bäst att göra livet så roligt som möjligt.

Även om det ser lite löjligt ut emellanåt… lite… löjligt…

Den här har någon jäkel troligen filmat på sommaren för tre år sedan. Min fysik har inte förändrats nämnvärt efter det (men Wii Fit Plus har jag inte spelat på ett bra tag, kanske man borde börja trampa där framför TV:en igen)

3 thoughts on “Motbilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s