Supermåndag

Det började rätt försiktigt och trevande i dag (och gäspande, att stiga upp 1,5 timmar tidigare än en gjort hela juli…). Skrev en struktur till min konferenspresentation. Tröttnade på ämnet flera gånger, men skrev sen lite till. Gick till biblioteket och tog reda på lite mer om några viktiga begrepp som jag har i presentationen, t.ex. realism/mimesis, fiktion, värld och dramatik. Hittade sedan en bok (boken på nätet, en recension av den här) som refererade till en annan bok som jag bara måste lägga vantarna på, men den fanns inte på något bibliotek, så har beställt den. Det var en bok med en titel som får mig att känna: varför hittade jag inte den här år 2005? Men allt kommer kanske när man behöver det.

IMG_20130805_143206

Underbara Åbo stadsbibliotek. Känner mig så hemma där.

Sen gick jag på lunch och bollade tankar och idéer med en driftig och trevlig kulturarbetare. Mitt under lunchen sa min gmail pling och jag fick ett meddelande om att jag fått ett stipendium för konstnärlig produktion. Blev alldeles röd och svettig och tårögd över kaféets superba lasagne. Jag hade inte sökt något stipendium så det här kom ju verkligen ur en klarblå himmel. Det var c. 3 månaders arbetstid som löste sig där med det där lilla plinget.

enhanced-buzz-5368-1375210794-4

Bild stulen från INTERNET.

Japp. Med en sån här supermåndag och super-förstadagenpåjobbeteftersemestern kan man ju inte annat än köpa rosa bubbel:

IMG_20130805_174327

Rättvisemärkt och allt!

Så: rättvis och lyckosam måndag åt er alla! Skål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s