Då kör vi

Har nu c 4 månader kvar på min anställning som doktorand. Det är min deadline på att få färdigt ett manus som förhoppningsvis duger till förgranskning.

Har just nu ett avhandlingsdokument på 261 sidor. Det är färdiga bitar, halvfärdiga bitar och bitar där det står ”fyll i om detta”. Det är massor av ”kolla referensen”, massor av parenteser med frågor och problem att lösa. Det är text utan flyt, men också partier som flyter bra redan. Det är enstaka tabeller, och de som är färdiga måste dessutom uppdateras pga har skaffat nytt material. Det är en bristfällig och ouppdaterad litteraturlista.

Men jag har en struktur: det blir tre delar. Jag har en titel som jag och andra tycker fungerar. Jag har äntligen ett klart syfte med texten. Jag tycker själv att jag hittat ett intressant grepp på ämnet, en intressant vinkling.

Eftersom jag inte skrivit på avhandlingen sedan slutet av juni, så måste jag arbeta mig in i den igen. Och planen för den här veckan är att slipa färdigt inledningen, det är alltid en bra början, för då repeterar man allt grundläggande. Problemet är ju bara när man gång på gång måste avbryta arbetet, och gång på gång måste läsa den där inledningen, och sedan ibland inte hinna längre in i avhandlingen. Början blir erhört slipad medan slutet spretar och känns som ett mörkt rum som man inte hittar in i. Det är oerhört frustrerande. Men nu har jag alltså 4 månader oavbruten tid för bara avhandlingen. Jag har ett nytt arbetsrum (som inte ger mig huvudvärk). Allt är set to GO.

3 thoughts on “Då kör vi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s